INNAX deelt visie: Paris Proof is de norm [video]

"De gebouwde omgeving is een van de grote CO₂-vervuilers", zegt Philip Blaauw van INNAX in een video op LinkedIn. "En vandaar dat wij hebben gezegd, 'dit gebouw moet nu al voldoen aan de eisen van 2050'." Over dat nieuwe hoofdkantoor van INNAX vertelde Blaauw samen met zijn collega Jörgen Waagenaar in het DGBC-magazine Toekomstbouwers. 

Om een kantoorgebouw qua energiegebruik terug te brengen tot het niveau Paris Proof (50 kWh per vierkante meter per jaar) zijn ingrijpende maatregel nodig. Blaauw is dan ook trots op het resultaat, vertelt hij in onderstaande video.  

 

Net als in de video vertelt Blaauw ook in het magazine Toekomstbouwers over het eigen kantoor van INNAX. Dit gebouw is nu al bijna Paris Proof en zal INNAX dankzij extra zonnepanelen helemaal Paris Proof maken. Daarom is dit pand een voorbeeldgebouw

INNAX in Toekomstbouwers

In een interview vertellen Philip Blaauw en Jörgen Waagenaar wat ervoor nodig is om een kantoorpand naar het juiste energiegebruik te brengen. 

Lees hier het hele interview in het digitale magazine. 

 

DGBC-partners

INNAX Gebouw & Omgeving

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie