Hoe Green Leaders de spelregels voor verduurzaming veranderen

Winnaar van de Green Leader Award, Peter Göbel (Algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland) durft piketpalen te slaan. ING introduceerde in 2016 een duurzaam 5-stappenplan. Ook hebben de vastgoedklanten van de financier een brief ontvangen waarin staat dat zij dit jaar een verduurzamingsplan bij ING dienen aan te leveren voor hun kantoor- en bedrijfspanden. Als zij dit niet doen, zal ING REF vanaf 2018 geen verlenging van de bestaande financieringen verstrekken. In 2023 wil ING alleen nog ‘groene’ panden in portefeuille hebben.

Peter Göbel won de Green Leader Award van dit jaar en mag een jaar lang de titel ‘Green Leader’ dragen. Tevens heeft hij de verantwoordelijkheid zijn kennis te delen en anderen te inspireren om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. De Green Leader heeft bovendien een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van het Deltaplan Duurzame Renovatie, een initiatief van DGBC om de CO2-uitstoot van gebouwen terug te dringen en zo de klimaatdoelstellingen uit Parijs te halen. Lees meer over zijn visie, en die van de andere vier genominineerde Green Leaders in de special die onlangs bij PropertyNL verscheen.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'