Hoe de Sustainable Development Goals helpen bij het verduurzamen van gebouwen

Dat komt uitgebreid aan bod tijdens de Dutch Green Building Week, die wordt gehouden van 25 t/m 29 september. Een week die volledig in het teken staat van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Overal in Nederland staan activiteiten op het programma, van workshops tot rondleidingen, van congressen tot webinars. Het thema van de Dutch Green Building Week is ‘Meters maken voor het klimaat’. Want er zullen meer meters moeten gemaakt om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen.

SDG's

De Sustainable Development Goals (SDG’s) kunnen een belangrijke rol spelen bij die versnelling. Hoe kunnen partijen in de bouw- en vastgoedsector de 17 vastgestelde doelstellingen van de Verenigde Naties gebruiken als koersbepaler voor verduurzaming? Hugo von Meijenfeldt, coördinator SDG’s in Nederland, zal tips geven tijdens de Dutch Green Building Week. Von Meijenfeldt: “De sector is er serieus mee bezig, maar ik zeg niet dat bouwbedrijven voorlopen. Zeker wat betreft het blootleggen van de gehele keten ligt er nog een enorme uitdaging.”

Lees meer over hoe de SDG’s de bouw- en vastgoedsector kunnen helpen bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving in het nieuwe magazine ‘Toekomstbouwers’, een uitgave van Dutch Green Building Council.

Bekijk ook het complete programma van de Dutch Green Building Week op www.dgbw.nl.

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'