Het nieuwe BREEAM-NL magazine: vol inspiratie en duurzame voorbeelden

Het nieuwe digitale BREEAM-NL magazine is uit. In deze editie lees je over het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen en het verduurzamen van je eigen huis. We brengen bijzondere gecertificeerde projecten in beeld: van de boomhut in Langeveld Building tot aan het monumentale Stationspostgebouw. Verder vertellen we hoe BREEAM-NL helpt om te voldoen aan de EU Taxonomie, CSRD en ESG. 

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is dit jaar gelanceerd. Wij zetten de voordelen op een rij en laten zien hoe je hier als opdrachtgever, BREEAM-NL Expert of Assessor mee aan de aan de slag kunt. Ook geven we een kijkje in het indrukwekkende Jonas, een nieuwbouwparel aan het IJburg in Amsterdam. Dit gemixte wooncomplex van koop- en huurwoningen scoorde twee BREEAM Awards en haalde binnen BREEAM-NL op de categorieën Energie, Afval en Vervuiling een score van 100%. Kijk je mee?  

Lees het digitale BREEAM-NL magazine

Zelf aan de slag 

Maar niet alleen BREEAM-NL Nieuwbouw komt uitgebreid aan bod. Een enorme opgave is het verduurzamen van bestaande gebouwen. En wie vertelt daar beter over dan onze eigen projectmanager Bastiaan Versteeg? Toen hij de sleutels van zijn nieuwe woning kreeg ging hij aan de slag met een grondige en duurzame verbouwing. In een video neemt hij je mee in het proces en geeft hij tips om jouw eigen woning te verduurzamen. 

Natuurlijk is dat niet alles. We besteden ook aandacht aan een volledig duurzame wasserij, het BREEAM-NL Excellent gecertificeerde Radboudumc en hoe je BREEAM-NL toepast in de hotelbranche en het theater. Daarnaast deelt Hannah van der Leij haar ervaringen als BREEAM-NL Expert. Onze eigen experts komen ook aan het woord. Zo stelt manager Ontwikkeling en Beheer Rudy van der Helm dat we het onszelf soms wat ongemakkelijker moeten maken voor een gezond en lang leven. 

Lees het digitale BREEAM-NL magazine

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie