Het Gezonde Werkomgevingen Debat

Op donderdag 24 september vindt 'Het Gezonde Werkomgevingen Debat’ plaats tijdens het DGBW Seminar ‘De Groene Uitdaging’. Het interactieve debat vindt plaats onder leiding van moderator Annemarie van Doorn, nadat er een korte inleiding is gegeven over de Nederlandse editie van het rapport van de World Green Building Council: Gezondheid, Welzijn en Productiviteit. Op basis van aantal stellingen gaan zij met elkaar debatteren en kan de zaal interactief deelnemen door vragen te stellen en door hun stemkaarten te gebruiken.

De volgende panelleden zullen op het podium plaatsnemen:

Guido Frenken is sinds 2 jaar werkzaam voor Cofely als algemeen directeur voor Cofely West Nederland BV en Energy Solutions. Tevens is hij landelijk verantwoordelijk voor Innovatie en Business Development. Hiervoor was Guido actief in de luchtvaart voor onder andere Fokker. Frenken is tevens bestuurslid van de Dutch Green Building Council.
Hannie Stappers werkt ruim 4 jaar als Director Public Affairs binnen ROCKWOOL, hiervoor was zij o.a. werkzaam als adviseur Markt en Overheid bij branche organisatie Bouwend Nederland en werkte zij bij Aanbestedingszaken van ProRail. Met haar ervaringen vanuit opdrachtgever, opdrachtnemer, overheid en nu toeleverende industrie én haar rol in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maakt zij zich sterk om verbeter- en inzichtprocessen op gang brengen die bijdragen aan een gezondere balans tussen people, planet en profit.
Rob Vermeij is opgeleid in de electrotechniek en werktuigbouw gericht op ontwerp installaties in gebouwen en datacenters. Daarbij specialisaties en passie voor duurzaamheid op datacenters en grote gebouwen. Op dit moment verantwoordelijk binnen ABN AMRO bank als senior product- en contractmanager voor Maintenance, Energieinkoop, Aannemers, Architecten en Adviseurs. Belangrijk uitgangspunt hierbij is de verbinding te leggen in de keten tussen de verschillende processen voor een optimaal beheer van onze portefeuille. Daarnaast de doorontwikkeling van producten en diensten naar een circulaire product en of dienst. 
Udo Weijkamp is sinds 1995 werkzaam bij Forbo in diverse functies. Via allerlei omzwervingen binnen het bedrijf, zowel internationaal als nationaal, is hij sinds 2010 directeur Verkoop & Marketing Nederland. Ziet dat duurzaamheid al lang geen hype meer is, echter een doorslaggevende factor is het ook nog niet in de markt. Veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu is wat hem betreft een integrale aanpak, waarbinnen “het milieubewuste gebouw” slechts een heel klein onderdeel is. Het gaat veel meer over het scheppen van de juiste kaders waarbinnen ieder individu zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Iedereen is per slot van rekening zelf verantwoordelijk voor zijn eigen welzijn en geluk.

Nederlandse editie rapport World Green Building Council

Na afloop van Het Gezonde Werkomgevingen Debat ligt de Nederlandse editie van het World Green Building Council rapport klaar voor alle deelnemers aan het DGBW Seminar.

DGBW Seminar

Tijdens het DGBW Seminar zullen onder andere Alberto Cayuela, Dick Emmer, Jan Jonker en Maxime Verhagen hun bijdrage als keynotespreker leveren. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dgbw.nl/seminar.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'