Hans Wamelink neemt afscheid als voorzitter College van Deskundigen van DGBC

Hans Wamelink (Hoogleraar Bouwmanagement aan de TU Delft) heeft vandaag officieel afscheid genomen als voorzitter van het College van Deskundigen van de Dutch Green Building Council. Hij deed dit tijdens het eerste Nationale BREEAM Congres in Innovatiekracht in Spijkenisse. Wamelink bekleedde de functie vanaf 2010.

College van Deskundigen

Als voorzitter van het College van Deskundigen (CvD) vervulde hij een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit en het functioneren van de BREEAM-NL keurmerken. Daarnaast adviseerde hij, gevraagd en ongevraagd, het DGBC bestuur en de organisatie over certificering en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Samen met het bestuur en de organisatie van DGBC is het CvD verantwoordelijk voor het beheer van de BREEAM-NL keurmerken.

BREEAM-NL blijven ontwikkelen

Wamelink kijkt trots terug op zijn periode als voorzitter waarin BREEAM-NL een belangrijke rol heeft gespeeld in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Hij stelt wel dat BREEAM-NL blijvend moet worden doorontwikkeld. Alleen op die manier kan BREEAM-NL ook in de toekomst dat krachtige middel blijven. 

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'