Green Business Club Zuidas viert vijf-jarig jubileum

Tijdens de eerste programmaraad van de GBC Zuidas in Mason Street werd het vijf-jarig bestaan van de Club. Voorzitter van het bestuur GBC Zuidas Timo Huisman bijt de spits af en introduceert nieuwe bestuursleden Willem Verduyn (VU) en Alice van der Werf (Accenture) en de nieuwe leden van de uitvoeringsorganisatie Suzanne Klomp, Nina van den Berg en Kasper Spaan.

Highlights

Programmamanager Eline Kik geeft een presentatie over de highlights van het afgelopen jaar en de plannen van het komende jaar. In 2015 zijn we begonnen met het anders inrichten van de projectgroepen: we willen deze niet langer algemeen per thema indelen, maar een aantal enthousiaste mensen verzamelen per specifiek project, die dit samen trekken en uitvoeren. Daarnaast staan de kennissessies rondom een bepaald onderwerp op het programma. De uitvoering van het programma Beter Benutten was een belangrijke taak het afgelopen jaar, met verschillende acties om het fietsen te stimuleren en studenten te stimuleren om buiten de spits te reizen.  Hoogtepunten waren de kraanwatercampagne met een resultaat van 93% kraanwaterdrinkers onder de GBC Zuidas participanten en de recordopbrengst van de inzamelingsactie met het daarbij horende danspaleis. Voor het komende jaar is GBC Zuidas van plan de regierol te pakken als het gaat om de komst van meer laadpalen in Zuidas. Voedselverspilling wordt een belangrijk thema, de mogelijke komst van een postzegelpark in samenwerking met Zuidas- gemeente Amsterdam en ABN Amro en het Danspaleis zal in ieder geval een vervolg krijgen.

Water en groen

Dakdokter Friso Klapwijk en projectleider Water Kasper Spaan benadrukken het belang van waterberging en lichten een mogelijke Rainproof-case toe voor Zuidas met het blauw/groene Polderdak in de hoofdrol. De programmaraad reageert hier positief op en neemt het graag op in het Jaarplan 2016. Ook de pitch van Sacha Stolp over Green Fences wordt positief ontvangen. Het gaat om bouwhekken die geplaatst kunnen worden rond de bouwwerkzaamheden in Zuidas, die fijnstof afvangen, en tevens een fijn, groen beeld geven.

Lustrum 

Tot slot is er een pitch van Envelope Book, die met restpapier mooie blocknotes en schriften maken. Het papier hoeft dan niet bewerkt te worden voor recycling, maar wordt 1 op 1 hergebruikt in deze boekjes. We sluiten de middag af met de lustrumborrel om ons vijfjarig bestaan te vieren. Op naar de tien!

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'