FSC: hét keurmerk voor verantwoord bosbeheer

FSC® is een internationaal keurmerk dat twintig jaar geleden in het leven is geroepen om onze wereldwijde bossen te beschermen. Hierbij wordt rekening gehouden met ecologische, sociale en economische belangen.

Als FSC Nederland streven wij ernaar om goed hout en papier in Nederland op de agenda te zetten. Hout is het duurzaamste bouwmateriaal dat er is en het gebruik van FSC-hout kan een grote bijdrage leveren aan het behoud van onze prachtige wereldwijde bossen.

FSC Nederland geeft DGBC met dit partnerschap ondersteuning in haar missie: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Erg relevant in een tijd waarin steeds meer partijen inzien dat duurzame bedrijfsvoering een ‘must’ is voor het voortbestaan van hun organisatie! Door met DGBC werkgroepen en andere activiteiten te organiseren en daarover te communiceren, stimuleren wij bedrijven om aan FSC te denken als geschikte invulling voor hun MVO-beleid.

Wilt u ook stappen zetten in de verduurzaming van de Nederlandse bouwsector, neem dan contact met ons op!

Nomineer nu alvast uw FSC-project voor de FSC Keten Award 2014!

Samen met alle partners van het FSC-netwerk kiezen we ervoor om zoveel mogelijk FSC-hout in onze projecten toe te passen. Het resultaat mag er zijn, en mag ook gezien worden!

Daarom roepen wij u ook dit jaar weer op om een project te nomineren voor de FSC Keten Award. Hierbij zal gekeken worden naar innovatieve toepassingen van hout en andere duurzame toepassingen binnen het project. Voor inspiratie bezoekt u www.goedhoutproject.nl. De winnaar zal eind januari bekend worden gemaakt tijdens het Nieuwjaars Partner Event 2015. Meer informatie volgt, maar wilt u alvast een project nomineren? Mail ons op info@fsc.nl o.v.v. FSC Keten Award.

Meer informatie

FSC Nederland
030-276 7220
info@fsc.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'