FMN start webinars over de Gedragscode voor duurzame eindgebruikers

De beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) organiseert voor het eerst vier interactieve webinars om belangstellenden kennis te laten maken met de “Gedragscode voor duurzame eindgebruikers”. Webinars zijn online seminars die door deelnemers live op hun eigen computer, tablet of smartphone gevolgd kunnen worden.

De gedragscode is ontwikkeld door FMN en de Dutch Green Building Council (DGBC) en moet de verduurzaming van de werkomgeving en kantoorgebouwen stimuleren en versnellen. De eindgebruiker kan daarop veel invloed uitoefenen en een belangrijke rol spelen. Met de Gedragscode worden eindgebruikers gestimuleerd hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Met de webinars wil FMN de code op een duurzame wijze onder de aandacht brengen van eindgebruikers en hen voor dit instrument enthousiasmeren.

De kenniskring Duurzaam van FMN zorgt voor de inhoudelijk voorbereiding en realisatie van deze webinars. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Planon, een internationale softwareleverancier en sponsor van FMN. Planon sponsort dit initiatief door de benodigde technologie, licenties en menskracht ter beschikking te stellen. Hierdoor wordt het mogelijk de webinars kosteloos aan te bieden aan FMN-leden en andere geïnteresseerden uit het facilitaire beroepsveld.

De webinars kunnen vanaf iedere plek met een internetaansluiting gevolgd worden. Deze duren een uur (15.30 uur tot 16.30 uur) en vinden plaats op:

  • Donderdag 28 maart : Kiezen voor een duurzame strategie.
  • Donderdag 30 mei: Duurzame maatregelen in de uitvoering.
  • Donderdag 10 oktober: Stimuleren van duurzaam gedrag.
  • Donderdag 21 november: Overtuigen management en implementatie.

Deelnemers die de webinars volgen beschikken daarna over: – Inzicht in de voordelen van duurzaam ondernemen. – Inspiratie om hun organisatie en de huisvesting te verduurzamen. – Overtuigingskracht om hun directie daarvoor de juiste besluiten te laten nemen. – Concrete handreikingen om duurzaam te opereren.

Voor meer informatie over de inhoud van de webinars en voor aanmelding kunnen geïnteresseerden terecht op de FMN website http://www.fmn.nl/webinars

Facility Management Nederland (FMN) is de beroepsvereniging voor facilitair professionals, die werkzaam zijn op het gebied van Facility Management of zich daarop voorbereiden. Onze leden zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches, waarin jaarlijks 63 miljard euro wordt omgezet. Kijk voor meer informatie op http://www.fmn.nl

Gerelateerd

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'