Filosoof Ad Verbrugge in gesprek met bankier Mark van Rijt op het DGBC Congres Impact

Filosoof Ad Verbrugge is maatschappelijk betrokken, wordt door zijn kritische blik op de hedendaagse managementcultuur bestempeld als politiek links én werd onlangs uitgeroepen tot de beste docent van de universiteiten van Leiden en Amsterdam. Tijdens het DGBC Congres Impact gaat hij in gesprek met de duurzame bankier Mark van Rijt van ABN Amro. De verschillen van achtergrond en visie zullen verrassende inzichten opleveren.

Wat is een goede bankier? 

De betrokkenheid van filosoof Ad Verbrugge met duurzaamheid vertaalt zich vooral in hoe wij ons verhouden tot de techniek en de betekenis ervan. Ad Verbrugge is een filosoof wiens werk geënt is op de Griekse en continentale wijsbegeerte: Herakleitos, Plato, Aristoteles, Kant, Hegel, Kierkegaard, Heidegger en Spengler. Samen met college prof. dr. Govert Buijs richtte hij in 2015 aan de Vrije Universiteit het Èthos op – een filosofisch centrum voor onderzoek, onderwijs en debat over maatschappelijke transformaties. Daarnaast presenteert hij samen met Clairy Polak het televisieprogramma “Het Filosofisch Kwintet”. In de uitzending van 24 juli vraagt hij zich af: “Wat is een goede bankier?” Zijn gesprekspartner op het DGBC Congres Impact weet daar misschien wel antwoord op.

Bank wordt duurzamer 

Mark van Rijt werkt als Managing Director Facility Management op het Amsterdamse hoofdkantoor bij de ABN Amro. Door energiebesparende maatregelen heeft dit kantoor de hoogste certificering behaald op het gebied van duurzame gebouwen. “ABN Amro heeft een enorme ambitie op het gebied van het verduurzamen van vastgoed”, zegt Mark van Rijt in het DGBC IMPACT Magazine. Door deel te nemen aan het BREEAM-NL-proces wil de bank het energieverbruik van haar kantoren verminderen. Volgens de bank is het totale energieverbruik van ABN Amro in Nederland met 14 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Mark van Rijt is verantwoordelijk voor het facilitair bedrijf van de bank. 

Congres Impact 

Tijdens het DGBC Congres Impact op donderdag 29 september zitten Ad Verbrugge en Mark van Rijt samen in een panelgesprek onder leiding van Tom van ’t Hek. Het belooft een interessant gesprek te worden met deze twee heren uit verschillende branches.

Deelnemen

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door de DGBW Partners. Alle DGBC Participanten hebben een unieke registratiecode ontvangen. Wilt u ook deelnemen, maar heeft u nog geen registratiecode? Neem dan contact met ons op via events@dgbc.nl.

Wees er snel bij om het veelbelovende programma bij te kunnen wonen. Wij kijken uit naar uw inschrijving!

Dutch Green Building Week 

Van 26 tot en met 30 september 2016 organiseert de Dutch Green Building Council de zesde editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van deze editie is 'Impact'. Deze week staat wederom volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'