Even voorstellen: Hezelburcht koppelt duurzame projecten aan subsidies

Sinds deze maand is Hezelburcht participant geworden van DGBC. Al ruim twintig jaar biedt Hezelburcht optimale subsidieondersteuning (full service) om strategische, financiële en innovatieve ambities te realiseren. Met ruim 70 consultants in dienst, zetten wij onze subsidiekennis in op diverse markten vanuit onze vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven en Brussel.

Hoe dragen wij ons steentje bij aan een duurzame wereld?  

Hezelburcht maakt verduurzaming mogelijk door kansrijke projecten te koppelen aan subsidies. De Nederlandse en Europese overheden willen verduurzaming versnellen en stimuleren dit met subsidies. Onze rol is om deze subsidies te koppelen aan de juiste projecten. Wat maakt ons onderscheidend?

  1. Hezelburcht heeft ruime ervaring met subsidieregelingen op het gebied van duurzaamheid, energie en milieu, zoals de DEI, EIA, LIFE, MIAVamil en SDE+. In de afgelopen jaren hebben we  een bijdrage mogen leveren aan de subsidiëring van maar liefst 60 BREEAM gecertificeerde panden. 
  2. De kracht van Hezelburcht zit in onze specialisten. Hezelburcht is actief binnen acht verschillende branches. Afhankelijk van het project, wordt er een subsidie-expert met vakinhoudelijke kennis ingeschakeld. Zo bent u er zeker van dat er een inhoudelijk sterke aanvraag wordt opgesteld. Daarnaast zorgt onze diversiteit aan expertises ervoor dat wij snel bruggen kunnen slaan naar overige subsidiekansen. Zo denken wij graag mee of hetgeen dat in het gebouw zal gebeuren, ook in aanmerking komt voor subsidie.
  3. Onze ISO-gecertificeerde werkwijze maakt het mogelijk om snel passende subsidiemogelijkheden in kaart te brengen. Voor het verkrijgen van subsidie voor een BREEAM-NL project is met name procesbeheersing van belang. Een goede begeleiding van deadlines, communicatie met stakeholders en beheersing van juridische risico’s zorgt voor een optimaal resultaat.

Participantschap met DGBC helpt Hezelburcht met het bereiken van duurzame doelen

Het team DEM (Duurzaamheid, Energie & Milieu) van Hezelburcht heeft een ambitieuze doelstelling. De organisatie wil duurzaamheid mogelijk maken door subsidies te koppelen aan projecten met een positieve impact op het klimaat. Het verduurzamen van bestaande gebouwen en zo duurzaam mogelijk bouwen, heeft een positieve impact op het klimaat. BREEAM-NL is een prachtige tool om het ‘containerbegrip’ duurzaamheid concreet te maken en te zorgen dat opdrachtgever en opdrachtnemer dezelfde taal spreken. De Nederlandse overheid erkent dit en stimuleert BREEAM-NL dan ook met diverse subsidies, vinden de mensen van Hezelburcht.

Kennisdeling staat centraal binnen het participantschap

Met het participantschap hoopt Hezelburcht meer kennis op te doen over BREEAM-NL. De subsidiekennis, in het bijzonder op het gebied van duurzaam (BREEAM-NL gecertificeerd) bouwen, zal worden gedeeld met de andere participanten van het DGBC-netwerk, bijvoorbeeld in de vorm van workshops. Managing Consultants Duurzaamheid & Milieu, Stan Mens, zal daarom het komende jaar diverse workshops organiseren in samenwerking met DGBC. Kijk op www.hezelburcht.com.

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'