Even voorstellen: de Oskam Groep

De Oskam Groep is participant geworden van de Dutch Green Building Council. Het sloopbedrijf heeft al eerder als eerste in Nederland een vier sterren BREEAM-NL Sloop en Demontage certificaat in de wacht gesleept. Ook is het bedrijf onlangs uitgeroepen tot beste sloopbedrijf van Nederland in 2016.

Wat is in het kort jullie dienstverlening?

De Oskam Groep is al 50 jaar een full service dienstverlener op het kwalitatief hoogste niveau voor demontage- en ontmanteling, industriesloop, renovatie- en totaalsloop, infrastructurele werkzaamheden, asbestverwijdering en bodemsanering. Daarnaast is De Oskam Groep ook gespecialiseerd in het opsporen van conventionele explosieven.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?

Als sloopaannemer wil Oskam een koplopersrol vervullen om de vernietiging van primaire bouwstoffen tegen te gaan. Oskam staat garant voor een duurzame uitvoering van de werkzaamheden, het duurzaam afvoeren en recyclen van afval en het verminderen van de carbon footprint. Kwaliteit voor alles, met aandacht voor veiligheid en milieuaspecten en bieden van duurzame oplossingen. Het behalen van het allereerste 4 sterren BREEAM-NL Sloop- en Demontage certificaat (Excellent) is daarvan het bewijs.

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in de organisatie?

Dit is vastgelegd in onze visie en mission statement.

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?

De Oskam Groep wil een actieve bijdrage leveren en een rol blijven spelen in het verduurzamen van sloop en demontage in Nederland

Wat denken jullie uit het participatieschap met DGBC te halen?

Het contact hebben met gelijkgestemden als het gaat over verduurzamen. Het leggen van contacten, om gezamenlijk met opdrachtgevers, bouwbedrijven, overheden, woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven en projectontwikkelaars, projecten niet alleen duurzaam te bouwen maar ook duurzaam te slopen of demonteren. In renovatie of transformatie projecten kan BREEAM-NL Sloop en Demontage prima samen gaan met BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Hergebruik van uitkomende materialen uit transformatie of renovatie en gebruik in de nieuwbouw, versterkt het gezamenlijk doel van verduurzamen en verhoogd de hergebruikwaarde van het totale project.

En wat kunnen jullie het netwerk brengen?

Wij weten dat wij met onze expertise en know how, voor onze disciplines een kennisbron zijn, om gezamenlijk met opdrachtgevers duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Dit door interactie en uitwisseling en daarmee onze gezamenlijke kennis vergroten om te komen tot nog betere verduurzaming in projecten in Nederland.

Meer informatie: www.oskam.nl

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'