Even voorstellen: ATKB

Praktisch, deskundig en nuchter. Deze karaktereigenschappen zitten in het karakter van ATKB en vormen tevens de kracht waarmee ATKB als onafhankelijk adviesbureau overheden, het bedrijfsleven en particulieren ondersteunt bij complexe vraagstukken op het gebied van bodem, ecologie, water en ruimte. Om tot oplossingen te komen combineert het bureau de  deskundigheid met een praktische aanpak. ATKB gelooft niet in het uitvoeren van onderzoek enkel vanuit de bureaustoel. Daarom staan de medewerkers geregeld met de voeten in het veld om de opdrachtgevers van deskundige adviezen te voorzien. De heldere en eerlijke adviezen zijn van hoge kwaliteit en worden gekenmerkt door een duurzaam karakter, zodat de klant ook morgen nog iets aan de adviezen van vandaag heeft.

ATKB is een zelfstandig ingenieursbureau en heeft circa 70 medewerkers die werkzaam zijn op drie verschillende vestigingen (Zoetermeer, Geldermalsen en Stellendam). Binnen de  disciplines worden alle projecten in teamverband uitgevoerd. Duurzaam en verantwoord ondernemen verbindt ATKB met haar werkveld, haar personeel en de maatschappij en is daarom verankerd in de ondernemings-strategie. Hierbij ligt de focus op een duurzame, CO2-neutrale bedrijfsvoering en ondersteuning van maatschappelijke projecten door middel van sponsoring.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de advisering naar overheden en het bedrijfsleven. Het op duurzame wijze integreren van ecologie, bodem en water in plannen is een leuke uitdaging. Zo werkt ATKB sinds 2009 aan duurzaamheidsprojecten (BREEAM). Door onderzoek en advisering integreren zij de belangen van bodem, ecologie (beiden LE) en water (POL & WAT), zoals in nieuwbouwprojecten. Belangrijke speerpunten zijn bijvoorbeeld aanbevelingen voor voorzieningen voor flora en fauna en de mogelijkheden voor de opvang van regenwater.

Het participantschap bij de DGBC is een logische vervolgstap voor ATKB. Het is een belangrijke netwerkorganisatie. ATKB draagt er als participant aan bij dat kennis en ervaring over ecologie, water en bodem in duurzaam perspectief wordt uitgewisseld onder de participanten. De vakgebieden ecologie, water en bodem bieden namelijk enorme kansen om plannen optimaal duurzaam mee te realiseren!

Voor meer informatie: www.at-kb.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'