Eerste officiële Toekomststoel gepresenteerd tijdens Green Leadership Summit

Tijdens het Green Leadership Summit 2017 op donderdag 7 december in landgoed Sparrendaal is de eerste officiële #Toekomststoel gepresenteerd. Deze circulaire toekomststoel is een initiatief van de Dutch Green Building Council en geeft de toekomst letterlijk een plek. De stoel is ontworpen en gemaakt door Rik Ruigrok van Herso in opdracht van New Horizon.

Symbool voor de toekomst

Het idee voor de toekomststoel is geïnspireerd op een passage uit het boek ‘Het Hebzuchtgas’ van Jan Terlouw. Hierin wordt voorgesteld om bij iedere vergadering een lege stoel te plaatsen die de toekomst symboliseert. Op die manier wordt de toekomst altijd meegenomen bij beslissingen. Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council: “De toekomststoel kan ons allemaal iets geven wat we nodig hebben om de uitdagingen rond verduurzaming aan te gaan, namelijk verbeeldingskracht.”

Meer stoelen in de maak

De eerste officiële toekomststoel is een circulaire stoel die gemaakt is van hout uit gesloopte kantoorgebouwen. Ruigrok: “Ik werk al mijn hele carrière als meubelmaker zonder ook maar iets in te kopen. Dus heb je houtafval, bel mij. Dan kunnen we nog meer toekomststoelen maken.” 

Verduurzamen van gebouwde omgeving

Tijdens het Green Leadership Summit, waar de top van de bouw- en vastgoedsector aanwezig was, kon de eerste officiële toekomststoel rekenen op brede interesse. Niet alleen vanwege het strakke ontwerp, maar ook vanwege de symbolische waarde van het object. De uitdagingen om de gebouwde omgeving duurzamer te maken zijn enorm. Daarom is het van groot belang om bij vergaderingen in deze sector goed na te denken over de wereld van morgen. Op het summit zijn al tientallen stoelen verkocht.

Meer informatie

Vanaf deze week is het mogelijk ook een toekomststoel te bestellen. Meer informatie? Mail naar Pamela Logjes: p.logjes@dgbc.nl.

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'