Eerste BetonBewust |CSC certificaten op Building Holland uitgereikt

De eerste certificaten voor het BetonBewust|CSC zijn tijdens Buiding Holland 2017, één van de grote beurzen voor de bouw, renovatie en herinrichting in Nederland, uitgereikt.

De eerste bedrijven die met succes het proces van certificering BetonBewust|CSC hebben afgerond zijn twee betonmortelproducenten MEBIN B.V en CRH/Cementbouw (beide zilver), twee producenten van betonproducten VBI en Bosch Beton (beide brons) en een producent van bindmiddelen (ORCEM).

Grote belangstelling

Na de lancering van het BetonBewust|CSC certificaat voor verantwoorde herkomst en productie in januari 2017, bestaat hier grote belangstelling voor in Nederland. "Met het uitreiken van deze eerste certificaten heeft Nederland opnieuw bewezen dat zij een pionier zijn in duurzaam bouwen, en ik ben ervan overtuigd dat veel meer landen hun voorbeeld zullen volgen", zei Alexander Röder, Manager duurzaamheid bij CEMEX en voorzitter van CSC .

Duurzaamheid bevorderen

In Nederland zijn verschillende maatregelen genomen om duurzaamheid in de industrie te bevorderen. Er bestaat een subsidie (MIA/VAMIL) voor het gebruik van beton waarbij secundaire grondstoffen worden toegepast. Een manier om te bewijzen dat het duurzaam geproduceerde beton voldoet aan de vereisten van deze regeling is het BetonBewust|CSC certificaat.

BetonBewust|CSC is de vertegenwoordiger van de CSC certificatie-systeem in Nederland en is voor Nederland de schemabeheerder (RSO) van het systeem. In Nederland wordt het certificaat uitgebracht onder de naam BetonBewust|CSC.

Certificerende instellingen

Op dit moment zijn er in Nederland drie certificerende instellingen die het traject mogen uitvoeren en bij voldoende resultaat een certificaat namens BetonBewust|CSC mogen uitgeven. Dit zijn KIWA, SGS Intron en SKG-IKOB. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'