Duurzaam distributiecentrum Kruidvat opent haar deuren

Op 1 september jongstleden is het nieuwe duurzame distributiecentrum van Kruidvat geopend. Het pand is 8.275m2 groot en staat op een kavel van 14.000m2 aan de Muskushouwsestraat 7 in Heteren. Op de nieuwe locatie wordt verpakkingsmateriaal gerecycled en bevoorrading van 1.300 winkels in de Benelux gerealiseerd. Conform de ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling van moederbedrijf A.S. Watson is een BREEAM-NL Excellent certificering behaald. Het kernteam voor ontwerp en realisatie van dit project bestaat uit Kuijpers Bouw, ABC Nova en tweemeterzes.

BREEAM-NL

Vanaf het moment van de uitvraag conform UAV-gc door de opdrachtgever is een kernteam van drie partijen samengesteld om het project uit te voeren. Kuijpers Bouw Heteren, ABC Nova Nieuwegein en tweemeterzes uit Utrecht hebben volgens de door hun ontwikkelde FIER methodiek het project vorm gegeven, begeleid en uitgevoerd. FIER staat voor Flexibel, Integraal, Enthousiast & Resultaatgericht. Uniek aan deze methode is het uitgangspunt van prestatieplicht i.p.v. inspanningsplicht om binnen budget, planning en risico te werken. Resultaat hiervan is tastbare duurzaamheid met een hoog BREEAM-NL scoringspercentage, een architectonisch maatpak voor de eigenaar, ontzorging met betrokkenheid en maximale bouw- en proceskwaliteit. Door een uitgekiende mix van slimme bouwmethodieken en exclusief ontwikkelde groene gevelluiken met geïntegreerde vogelkasten is een gebouw met een ecologisch verantwoorde footprint ontstaan. Door toepassing van 1700 zonnepanelen is het gebouw qua elektrisch verbruik volledig energieneutraal.

Over het team

Kuijpers Bouw Heteren is een middelgroot aannemersbedrijf gevestigd in 1881 en gespecialiseerd in integraal werken. ABC Nova is een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke en bouwkundige projecten, werkzaam in het gehele proces van initiatief tot en met realisatie en nazorg. Architectenbureau tweemeterzes werkt niet met architectonische of functionele vooroordelen maar vanuit het DNA van de opdrachtgever.

Bron: Kuijpers Bouw Heteren

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'