Duurzaam distributiecentrum Kruidvat opent haar deuren

Op 1 september jongstleden is het nieuwe duurzame distributiecentrum van Kruidvat geopend. Het pand is 8.275m2 groot en staat op een kavel van 14.000m2 aan de Muskushouwsestraat 7 in Heteren. Op de nieuwe locatie wordt verpakkingsmateriaal gerecycled en bevoorrading van 1.300 winkels in de Benelux gerealiseerd. Conform de ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling van moederbedrijf A.S. Watson is een BREEAM-NL Excellent certificering behaald. Het kernteam voor ontwerp en realisatie van dit project bestaat uit Kuijpers Bouw, ABC Nova en tweemeterzes.

BREEAM-NL

Vanaf het moment van de uitvraag conform UAV-gc door de opdrachtgever is een kernteam van drie partijen samengesteld om het project uit te voeren. Kuijpers Bouw Heteren, ABC Nova Nieuwegein en tweemeterzes uit Utrecht hebben volgens de door hun ontwikkelde FIER methodiek het project vorm gegeven, begeleid en uitgevoerd. FIER staat voor Flexibel, Integraal, Enthousiast & Resultaatgericht. Uniek aan deze methode is het uitgangspunt van prestatieplicht i.p.v. inspanningsplicht om binnen budget, planning en risico te werken. Resultaat hiervan is tastbare duurzaamheid met een hoog BREEAM-NL scoringspercentage, een architectonisch maatpak voor de eigenaar, ontzorging met betrokkenheid en maximale bouw- en proceskwaliteit. Door een uitgekiende mix van slimme bouwmethodieken en exclusief ontwikkelde groene gevelluiken met geïntegreerde vogelkasten is een gebouw met een ecologisch verantwoorde footprint ontstaan. Door toepassing van 1700 zonnepanelen is het gebouw qua elektrisch verbruik volledig energieneutraal.

Over het team

Kuijpers Bouw Heteren is een middelgroot aannemersbedrijf gevestigd in 1881 en gespecialiseerd in integraal werken. ABC Nova is een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke en bouwkundige projecten, werkzaam in het gehele proces van initiatief tot en met realisatie en nazorg. Architectenbureau tweemeterzes werkt niet met architectonische of functionele vooroordelen maar vanuit het DNA van de opdrachtgever.

Bron: Kuijpers Bouw Heteren

Gerelateerd

ABN AMRO breidt Missie2030 uit met ambitieuze Paris Proof-norm

ABN AMRO breidt Missie2030 uit met ambitieuze Paris Proof-norm

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen!

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen!

Nieuwe generatie vraagt om gezonde werkplek

Nieuwe generatie vraagt om gezonde werkplek