Dutch Green Building Council, Ex-Interiors en Nibe bouwen aan een nieuw, duurzaam interieurplatform

Waarom is er wel een manier om te meten hoe duurzaam een gebouw is (BREEAM-NL), maar geen platform waar inzichtelijk wordt gemaakt hoe duurzaam, circulair en gezond het interieur is? Dat is nu precies de vraag die Edwin van Noort (Dutch Green Building Council), Mantijn van Leeuwen (NIBE) en Odette Ex (Ex-Interiors) aan elkaar heeft verbonden. En dat niet alleen, ze hebben er hun schouders onder gezet en zullen binnen afzienbare tijd een nieuw interieurplatform presenteren dat deze vraag overbodig maakt.

 

De drie initiatiefnemers worden niet alleen gedreven door het feit dat er een gemis is aan een dergelijke bron van informatie, maar vooral door het feit dat het pure noodzaak is om inzicht te bieden in deze materie. In een artikel dat onlangs verscheen in Drentea Magazine vertellen deze deskundigen alles over het ontstaan van dit online platform voor interieur waarmee de milieu-impact, circulariteit en gezondheid van een interieur inzichtelijk wordt.

 

Mocht u als mogelijke gebruiker geïnteresseerd zijn om aan te sluiten, of wilt u als leverancier meebouwen aan een zo groot mogelijke database met materialen en producten, neem dan contact op met Pamela Logjes van Dutch Green Building Council (p.logjes@dgbc.nl / 0625135685).

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'