DGBW met thema ‘De Groene Uitdaging’ start met meer dan 70 activiteiten

Tijdens de Dutch Green Building Week, die plaatsvindt van 21 t/m 25 september, worden meer dan 70 hoogwaardige activiteiten georganiseerd, verspreid door het gehele land. De duurzame week wordt tijdens het DGBW Galadiner in het Stedelijk Museum Amsterdam officieel geopend door minister Stef Blok van Wonen.

Het thema van deze lustrumeditie van de DGBW is ‘De Groene Uitdaging’. Dit thema is gekozen omdat het tijd is voor de ‘next big questions’ voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Voor het aangaan van deze nieuwe uitdagingen zijn leiderschap en samenwerking essentieel.

Activiteiten van Gouden Partners

De Gouden Partners van de week zijn ABN AMRO, Cofely, Forbo en ROCKWOOL. Zij geven met hun activiteiten tijdens DGBW het goede voorbeeld. Zo wordt bij en in samenwerking met ABN AMRO het seminar ‘Europa eist energiebesparing van bedrijven’ gehouden. Ook vindt bij ABN AMRO de Innovatiedag plaats. Cofely laat deelnemers een kijkje nemen in de technische ruimtes van de WKO van Oosterdokseiland in Amsterdam. ROCKWOOL houdt in Utrecht een sessie over AQSI, een tool om de sociale duurzaamheid van gebouwen in beeld te brengen. En Forbo geeft een rondleiding in de grootste linoleumfabriek ter wereld, waar duurzame linoleumvloeren worden gemaakt.

Groene Uitdaging: adoptie maatschappelijk project

Tevens gaan de partners gezamenlijk een ‘Groene Uitdaging’ aan. Hierbij zullen de partners gaan samenwerken binnen een maatschappelijk project. Welk project dit is, wordt tijdens het Galadiner op 21 september onthuld.

Van rondleiding tot expositie, van seminar tot workshop

Ook de andere partners van de Dutch Green Building Week zijn actief met het organiseren van activiteiten. Tevens wordt tijdens DGBW op 23 september het congres Ecobouw gehouden. DGBC organiseert het DGBC Future Leaders Program, het DGBW Galadiner, het DGBW Kinderprogramma, het DGBW Seminar, een kennismaking en een Round Table over het verduurzamen van bestaand vastgoed in de grote steden. Bekijk ook het totale programma voor de Dutch Green Building Week op www.dgbw.nl/week/programma.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'