dgbc.nl: alle informatie over de route naar Parijs nu op één site

De nieuwe website voor het Deltaplan Duurzame Renovatie, www.dgbc.nl, is maandag gelanceerd. De website zoomt volledig in op het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving volgens het Deltaplan. Op de site lees je niet alleen het laatste nieuws, maar ook voorbeeldprojecten, informatie over de werkgroepen en werkgroepleden en is er een speciale rekentool. 

Goed voorbeeld doet volgen

Wat is nu een Paris Proof kantoor? En hoe ziet het schoolgebouw van de toekomst eruit? De zogenoemde voorbeeldprojecten laten het zien. Zo heeft ABN AMRO een kantoorgebouw in Alkmaar dat netto per jaar nog maar 16 kWh per vierkante meter verbruikt. Die voldoet dus ruimschoots aan het Paris Proof doel van 50 kWh. Ook worden er drie scholen uitgelicht die aan de eisen van de toekomst voldoen. Is jouw gebouw ook een voorbeeld, mail dan naar DGBC zodat die toegevoegd wordt aan de lijst met inspirerende voorbeelden.

Rekentool voor jouw gebouw

De nieuwe website is het vertrekpunt voor gebouweigenaren en -gebruikers om hun pand klaar te maken de toekomst: een gebouwde omgeving die geen CO2 meer uitstoot. Een speciale rekentool maakt meteen inzichtelijk hoe jouw gebouw ervoor staat. Ben je al Paris Proof? Of is er nog werk aan de winkel?

Werkgroepen

De werkgroepen zijn voor hun eigen sector op zoek naar oplossingen om de verduurzaming vorm te geven en zelfs te versnellen. Per sector (Kantoren, Retail, Onderwijs, Zorg, Logistiek en Woningen) is er een overzichtspagina met alle werkgroepleden. De werkgroepleden hebben een eigen profielpagina gekregen waarop ze vertellen wat hun rol is en waar ze hun motivatie uithalen.

Doorontwikkelen

De lancering van de website is het vertrekpunt. De komende maanden wordt de site flink uitgebreid. Per werkgroep komt er een roadmap met daarin de stappen die de werkgroepen voorstellen om de weg naar Parijs te versnellen. Ook staan zogenoemde stappenplannen en beslisbomen per sector op de planning: dat zijn praktische stappen die inzichtelijk maken wat jij kunt doen om je gebouwen klaar te maken voor de toekomst. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'