DGBC Participanten krijgen 25% korting op jaarbedrag lokale Green Business Club

Participanten van Dutch Green Building Council (DGBC) krijgen 25% korting op het jaarbedrag van een Green Business Club (GBC) in het gebied waar de participant is gevestigd. Zo profiteert de DGBC Participant ook van de voordelen van het participantschap van de Green Business Club. En kunnen participanten werk maken van verduurzaming op gebiedsniveau.

Samenwerking

Sinds een jaar is Green Business Club Nederland onderdeel van de Dutch Green Building Council. Een logische samenwerking: DGBC is dé netwerkorganisatie op het gebied van duurzaam bouwen en beheerder en ontwikkelaar van de BREEAM-NL keurmerken. Green Business Club Nederland is een impactorganisatie die op gebiedsniveau verduurzaming stimuleert door projecten te starten.

Meerwaarde

Beide organisaties maken gebruik van elkaars netwerk en expertise. Zo kunnen lokale Green Business Clubs de BREEAM-NL methodiek gebruiken om de gebieden duurzamer en leefbaarder te maken. Eindgebruikers en gemeenten uit de GBC’s hebben ook toegang tot het brede netwerk van DGBC. Participanten van DGBC hebben op hun beurt weer de mogelijkheid deel te nemen aan een Green Business Club in het gebied waar ze gevestigd en zodoende te werken aan duurzaamheid op gebiedsniveau.

Voorwaarden

Voor de eenmalige korting van 25% procent op het jaarbedrag van de Green Business Club gelden een aantal voorwaarden.

  • De kortingsregeling geldt vanaf 1 januari 2016.
  • De korting geldt alleen het desbetreffende instapjaar op het (resterende) jaarbedrag.
  • De lokale GBC stelt criteria op waarop DGBC Participanten getoetst kunnen worden of ze mogen deelnemen aan de betreffende GBC.
  • De instapkortingsregeling geldt voor een GBC waar de DGBC participant gevestigd is.
  • Het betreft een instapkorting. De korting geldt dus niet voor organisaties die al participant zijn van zowel DGBC als van een lokale GBC.
  • Voor organisaties die nu nog geen participant zijn van zowel GBC als DGBC geldt dat de korting van toepassing is op het voordeligste jaarbedrag. 

Kijk voor meer informatie over de Green Business Clubs op de website van GBC.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'