DGBC ondersteunt a.s.r. scholen challenge 2017 in provincie Utrecht

a.s.r. organiseert voor het tweede jaar de a.s.r. scholen challenge: een duurzaamheidswedstrijd voor basisscholen in de provincie Utrecht. De school met het beste duurzame idee wint 12.500,- euro om de uitvoering van het idee te realiseren. De a.s.r. scholen challenge wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de provincie Utrecht.

Bewust van duurzaamheid

Het doel van deze wedstrijd is scholen uit te dagen om duurzamer te worden en daarmee de leerlingen ook bewuster te maken van duurzaamheid. Directeur Annemarie van Doorn van DGBC: ”De wedstrijd was vorig jaar een groot succes. De deelnemende scholen waren enthousiast en kwamen met de meest uiteenlopende creatieve ideeën om hun scholen te verduurzamen. Als DGBC stimuleren wij deze kennisontwikkeling over duurzaamheid en wij kijken dan ook uit naar de nieuwe ideeën van leerlingen om hun scholen te verduurzamen.”

De wedstrijd geldt dit jaar voor alle scholen in de provincie Utrecht. Scholen hebben tot uiterlijk 28 februari 2017 de tijd om zich in te schrijven via www.verduurzaamjeschool.nl.

a.s.r. scholen challenge

De a.s.r. scholen challenge bestaat uit een interactieve les over duurzaamheid, een duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen en een ‘quickscan duurzame school’ uitgevoerd door de schoolleiding. Tijdens de duurzaamheidsbeoordelingen worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over het verduurzamen van hun schoolgebouw. De deelnemende scholen dienen hun beste idee in om kans te maken op de prijs van €12.500,-

Fiona van ’t Hullenaar, directeur Business Support a.s.r.: “Met de a.s.r. scholen challenge dragen wij bij aan een duurzamer schoolklimaat. In 2016 is de wedstrijd gewonnen door OBS Vleuterweide. De leerlingen bedachten een plan om meer water te besparen in de school. Inmiddels is OBS Vleuterweide samen met a.s.r. het idee van de waterbesparingen aan het uitwerken. Ik ben benieuwd naar de nieuwe inzendingen!”

Uit alle inzendingen worden vijf scholen gekozen die hun idee tijdens de finaledag op 11 oktober 2017 presenteren aan een deskundige jury.  

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'