DGBC introduceert BREEAM-NL Sloop

De Dutch Green Building Council heeft tijdens de Dag van de Projectontwikkeling een nieuw BREEAM-NL label geïntroduceerd: BREEAM-NL Sloop. Met dit keurmerk kunnen sloopprojecten worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie.

Het nieuwe keurmerk voor duurzame sloop is ontwikkeld als antwoord op vragen uit de markt. Hier groeide de behoefte om de duurzaamheid van sloopprojecten concreet en meetbaar in kaart te brengen. Bovendien ontbrak voor slopen een middel om competitie in de verduurzaming van sloopprojecten op gang te brengen. Daarnaast groeit de markt voor sloopprojecten, omdat de tijd van louter nieuwbouw achter ons ligt.

Inhoud van het keurmerk
Het keurmerk is mede ontwikkeld door verschillende sloop- en grondstoffenbedrijven. Bij de inhoud van de beoordelingsrichtlijn is gekeken naar materialen, een duurzame bouwplaats, vervuiling, trilling en kwaliteitsborging. Grote aandacht is er voor het terugbrengen van materialen in de keten. Ook zijn bestaande slooptools zoals Slimslopen (gemeente Rotterdam) en Duurzaamgesloopt.nl geïntegreerd in het nieuwe BREEAM-NL keurmerk van DGBC.

DGBC-directeur Stefan van Uffelen vertelt over het nieuwe BREEAM-NL Sloopcertificaat.

Gerelateerd

Lidl Zero Woerden maakt belofte '0 op de energiemeter' waar

Lidl Zero Woerden maakt belofte '0 op de energiemeter' waar

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

Kansen voor het dak; de wereld twee keer zo groot

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie

DGBW: Investeren in klimaatadaptatie