DGBC introduceert BREEAM-NL Sloop

De Dutch Green Building Council heeft tijdens de Dag van de Projectontwikkeling een nieuw BREEAM-NL label geïntroduceerd: BREEAM-NL Sloop. Met dit keurmerk kunnen sloopprojecten worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie.

Het nieuwe keurmerk voor duurzame sloop is ontwikkeld als antwoord op vragen uit de markt. Hier groeide de behoefte om de duurzaamheid van sloopprojecten concreet en meetbaar in kaart te brengen. Bovendien ontbrak voor slopen een middel om competitie in de verduurzaming van sloopprojecten op gang te brengen. Daarnaast groeit de markt voor sloopprojecten, omdat de tijd van louter nieuwbouw achter ons ligt.

Inhoud van het keurmerk
Het keurmerk is mede ontwikkeld door verschillende sloop- en grondstoffenbedrijven. Bij de inhoud van de beoordelingsrichtlijn is gekeken naar materialen, een duurzame bouwplaats, vervuiling, trilling en kwaliteitsborging. Grote aandacht is er voor het terugbrengen van materialen in de keten. Ook zijn bestaande slooptools zoals Slimslopen (gemeente Rotterdam) en Duurzaamgesloopt.nl geïntegreerd in het nieuwe BREEAM-NL keurmerk van DGBC.

DGBC-directeur Stefan van Uffelen vertelt over het nieuwe BREEAM-NL Sloopcertificaat.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'