DGBC en Living Daylights partners

Het gedachtegoed van de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Stichting Living Daylights (SLD) vertoont veel overeenkomsten. Reden voor beide partijen om per 1 juni een samenwerking aan te gaan. Zowel DGBC als SLD richten zich op gezondheid en comfort in gebouwen. Beide willen kennis en inspiratie samenbrengen om de markt ervan te overtuigen dat investeren in gezonde gebouwen met veel daglichttoetreding loont.

Gezondheid erg belangrijk

Om het partnerschap kracht bij te zetten is directeur Annemarie van Doorn ambassadeur van de Stichting Living Daylights geworden. SLD-oprichter Atto Harsta neemt deel in de DGBC-werkgroep over Gezonde Gebouwen. Hiermee kan zijn door de jaren heen opgedane kennis optimaal benut worden. Van Doorn: “Fijn dat Atto toe is getreden in onze werkgroep. We hebben als doel om best practices te delen en in de toekomst een Quick Scan Gezonde Gebouwen te realiseren. Hiermee kunnen we gezondheid stevig verankeren in BREEAM-NL.” 

Kennis en content uitwisselen

Ook Harsta is content met de samenwerking. “We zijn met de stichting inmiddels 10 jaar actief met het promoten van daglicht voor gezonde gebouwen en vitale gebruikers. Het is geweldig dat de Dutch Green Building Council dit onderstreept. Ik verheug me op een langdurige samenwerking.” DGBC en SLD gaan naast kennis ook content uitwisselen die op elkaars website wordt geplaatst. In de toekomst wordt het partnerschap verder uitgewerkt.

Voor meer informatie over SLD: zie Living Daylights  

Gerelateerd

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

Video’s Dutch Green Building Week online

Video’s Dutch Green Building Week online