Den Haag Gaststad Dutch Green Building Week 2013

Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert van 16 tot en met 20 september 2013 de derde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW). Tijdens deze week worden verspreid door het land activiteiten gehouden die in het teken staan van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.
De gemeente Den Haag is dit jaar de gaststad van dit landelijke evenement. Naast alle landelijke events zal een aantal centrale activiteiten rondom de week plaats gaan vinden in het Lucent Danstheater en het Museon in Den Haag.
Dit jaar is het thema ‘GREEN MEANS BUSINESS’. “Omdat duurzaam bouwen en ontwikkelen ook écht iets kan opleveren voor de maatschappij en de business”, legt DGBC-directeur Stefan van Uffelen uit.

Met het thema van de Dutch Green Building Week 2013 wil DGBC samen met al haar participanten Nederland inspireren en tonen wat de businesscase van duurzaam bouwen en ontwikkelen is. Van Uffelen: “De kansen voor verduurzamen en de risico’s van niet verduurzamen nemen snel toe. Daarmee is de verduurzamingsmarkt hét groeisegment voor de bouwsector geworden.”

Den Haag gaststad

Den Haag is gaststad van de week. Op 16 september vindt daarom het openingscongres plaats in het Haagse Lucent Danstheater. Daarnaast vormt het Museon de zogenaamde ‘centrale festivallocatie’ waar diverse partijen een event kunnen organiseren.

Marnix Norder, wethouder Stadsontwikkeling van gemeente Den Haag, is trots dit evenement in Den Haag te mogen verwelkomen. “Duurzaamheid gaat onderscheidend worden op de vastgoedmarkt. We zien in Den Haag steeds meer gebouwen met een BREEAM-NL keurmerk: de Monarch, de nieuwe Haagse Passage, het ICC en de Caaien en ExtraVerde in Ypenburg. Maar ook in het Kleinschalig Opdrachtgeverschap halen initiatiefnemers duurzame prestaties zoals in Erasmusveld en Isabellaland.”

Wethouder Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh, biedt alle initiatiefnemers een digitaal platform aan: http://www.duurzaamdenhaag.nl, op weg naar klimaatneutraal Den Haag in 2040.

Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon, toont zich verheugd dat Den Haag als gaststad heeft gekozen voor het Museon als locatie voor inspiratie. “Het museum transformeert zich de komende jaren tot Global Museum, dat zich gaat richten op de grote uitdagingen van de kwetsbare wereld waarin we leven. Attractieve educatieve producties, die we in co-creatie gaan realiseren, zullen met name gezinnen en schoolgroepen bewust maken van de noodzaak tot duurzaam samenleven. Een goed voorbeeld hiervan is de zojuist geopende expositie #Stadvandetoekomst, waarin de bezoeker creatief en actief aan de slag gaat om oplossingen te realiseren voor kwesties als duurzame mobiliteit, architectuur, voedsel- en watervoorziening.”

Over de World Green Building Week

De Dutch Green Building Week sluit aan bij de World Green Building Week, waarin alle Green Building Councils van de wereld hun participanten en initiatieven in de schijnwerpers zetten. De World Green Building Week is een jaarlijks mondiaal evenement om aandacht te vestigen op de rol van groene gebouwen in het creëren van gezondere, duurzamere gemeenschappen.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'