Deerns vestigt zich op OV-knooppunten

Deerns kiest voor toekomstbestendige en duurzame kantoren op openbaar vervoersknooppunten. Medewerkers worden gestimuleerd om nog meer met het openbaar vervoer te reizen met als doel de CO2-footprint van het bureau drastisch te verlagen. De keuze om te verhuizen, sluit volledig aan bij de missie van Deerns.

In december verhuisden de medewerkers van Maastricht naar De Colonel, een kantoorgebouw dat direct naast het station ligt. En eind deze maand verhuist het hoofdkantoor van Deerns vanaf Rijswijk naar New Babylon in Den Haag, direct naast het centraal station. Hubrecht van Ginneken, directeur Deerns Nederland: “De verhuizing naar stationsgebieden past perfect bij onze duurzaamheidsambities, waar CO2-reductie de grootste van is. Dankzij de nieuwe panden en de betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer, reduceren we onze eigen CO2-uitstoot. Daarnaast voeren we per 1 januari a.s. een landelijk mobiliteitsplan in dat onze collega’s stimuleert om andere vormen van vervoer te gebruiken dan de auto. Dit ondersteunen we met een mobiliteitspas die collega’s flexibiliteit en keuzevrijheid geeft in het reizen met de auto, het openbaar vervoer of de

(OV-)fiets. Goed voor het milieu én de fitheid van onze medewerkers.”


Toekomstgericht kantoorconcept


De nieuwe locaties passen bij Activity Based Working, waarin onder andere flexibiliteit, transparantie en samenwerking centraal staan. De technologie van vandaag zorgt voor ondersteuning van de werkzaamheden. In de open kantoorruimten zijn eigen bureaus verleden tijd en is de indeling gebaseerd op de uit te voeren activiteiten. De centrale ligging van de kantoren, met tal van faciliteiten in de buurt, zorgt daarbij ook nog eens voor een veel aantrekkelijkere werkplek. Een plek die past bij een nieuwe manier van (samen)werken en het ontvangen van opdrachtgevers en relaties. 


Hergebruik meubilair


Naast de huisvesting in duurzame panden, speelt duurzaamheid ook bij de inrichting een grote rol. Voor de inrichting wordt gebruikt gemaakt van meubilair dat een eerder leven heeft gehad. Het huidige meubilair van Deerns krijgt ergens anders in een andere vorm ook weer een tweede leven.

Gerelateerd

Rotterdam: werken aan een weerbare stad

Rotterdam: werken aan een weerbare stad

Voorzitter werkgroep Kantoren op NU.nl: 'Gebouwen zijn de grootste bron van CO2-uitstoot'

Voorzitter werkgroep Kantoren op NU.nl: 'Gebouwen zijn de grootste bron van CO2-uitstoot'

CO2-reductie: samen in actie voor ‘Paris Proof’ vastgoed

CO2-reductie: samen in actie voor ‘Paris Proof’ vastgoed