Declaration of Intent tussen Dutch Green Building Council en International WELL Building Institute

Tijdens het DGBC Congres ‘Meters maken voor het Klimaat’ van donderdag 28 september hebben Dutch Green Building Council (DGBC) en International WELL Building Institute (IWBI) een Declaration of Intent gesloten. Dat betekent dat DGBC lid wordt van International WELL Building Institute, Well-trainingen gaat verzorgen en kennis over gezondheid en welzijn gaat verspreiden.

Samenwerking

Volgens Ann Marie Aguilar, operationeel directeur van IWBI, is de samenwerking met DGBC een heel logische. “Er is geen betere partner dan DGBC, die veel kennis over duurzaamheid in de gebouwde omgeving heeft. Omdat het onderwerp gezondheid een steeds belangrijker onderdeel van duurzaamheid zien wij daarom veel potentieel in deze samenwerking.”

BREEAM-NL en Well

DGBC wil samen met IWBI meer kennis ontwikkelen op het gebied van gezondheid en welzijn. “De WELL certificering is een perfecte manier om aandacht te vestigen op deze onderwerpen”, aldus Edwin van Noort, projectmanager bij DGBC. “Door de samenwerking kunnen we verder onderzoeken hoe BREEAM-NL, het door DGBC beheerde keurmerk, en WELL elkaar kunnen versterken.”

Dutch Green Building Council is lid geworden van het International WELL Building Institute (IWBI). Ook zal DGBC WELL trainingen gaan organiseren.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'