BREEAM-NL Adviesgroep Nieuwbouw en Renovatie bezoekt De Hallen

De monumentale tramremise De Hallen in Amsterdam-West is als een phoenix herrezen uit haar as. Eind 2014 wordt het multifunctionele complex geheel opgeleverd, op dit moment is de Passage al volop in gebruik door o.a. House of Demin, Vondel Hotels, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en ReCycle. Binnenkort worden ook o.a. een bioscoop en een foodcourt geopend. Het geheel levert een impuls voor de leefbaarheid van het gebied in Amsterdam-West.

De Adviesgroep Nieuwbouw & Renovatie, die verantwoordelijk is voor de inhoud van beoordelingsrichtlijn BREEAM NL Nieuwbouw, heeft met dit bezoek verder inzicht gekregen welke aspecten bij renovatie horen. De nieuwe 2014 versie vanBREEAM NL, die in ontwikkeling is en binnenkort wordt gelanceerd, richt zich nog meer op herontwikkeling en renovatie; het bestaande vastgoed verduurzamen is immers de grootste uitdaging voor de vastgoedwereld. De naam van de nieuwe BRL wordt straks BREEAM NL Nieuwbouw & Renovatie.

Unica, die de duurzame klimaatinstallaties met o.a. WKO heeft ontworpen, gerealiseerd, gefinancieerd en voor de komende 30 jaar exploiteert, was gastheer. De Stichting Trom (Tram Remise Ontwikkelings Maatschappij) hield de rondleiding.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'