BREEAM Awards 2017 op komst: certificaten tot 11 november worden meegenomen

Op 7 maart 2017 worden de internationale BREEAM Awards weer uitgereikt. Afgelopen editie sleepten maar liefst drie Nederlandse projecten de 'oscars van de duurzame gebouwen' in de wacht: The Edge, het hoofdkantoor van ABN Amro en ECOStyle. Ook voor komend jaar heeft Nederland weer verschillende kanshebbers. Op 11 november aanstaande maakt de BRE de shortlist bekend. Projecten die mee willen dingen naar de awards, zullen dus voor die tijd het BREEAM certificaat binnen moeten hebben. Lees hieronder hoe uw BREEAM-project in aanmerking komt voor de Awards.

Procedure

De procedure is als volgt:

  • De BRE selecteert voor iedere BREEAM Award-categorie de vijf hoogst scorende projecten. In totaal zijn er negen verschillende categorieën (Offices (New, Refurb & Fit-Out, In-Use), Retail (New, Refurb & Fit-Out, In-Use), Industrial, Education & Healthcare, Mixed Use & Other). Zowel oplever- als ontwerpcertificaten worden meegenomen.
  • Nadat de shortlist is bekendgemaakt, worden de kandidaten uitgenodigd om een casestudy in te dienen.
  • Een jury beoordeelt de casestudies op drie criteria: hoe uitmuntend is het project, hoe anders dan anders is het, en in welke mate is het op te schalen. Uiteindelijk bepaalt de jury de winnaars.

Er zijn ook nog andere BREEAM Awards te verdelen: de publieksprijs waarop gestemd kan worden via de website van BREEAM, de Assessor en het Assessorbureau van het jaar en de BREEAM New Talent Award.

Meer informatie

Meer informatie over de procedure van de BREEAM Awards is te vinden op de website van BREEAM. Aanmelden voor het event is ook al mogelijk. Bekijk het aanbod.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'