Bouw hoofdkantoor Deloitte bereikt hoogste punt op Zuidas

Vandaag is het hoogste punt bereikt van het gebouw The Edge aan de Zuidas, een project van OVG Real Estate voor Deloitte en AKD. Het gebouw is het één na grootste gebouw ter wereld (ruim 40.000 m2) dat ooit een BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat heeft behaald.

Wethouder Gehrels van Economische Zaken was vandaag aanwezig bij de officiële handeling samen met de heren Jeppe de Boer (directievoorzitter OVG Real Estate) en Peter Bommel (voorzitter Raad van Bestuur van Deloitte namens Deloitte en AKD). Wethouder Gehrels: “Jullie hebben als team lef getoond en met The Edge de grenzen opgezocht van duurzaamheid en bouwen. Een investering die Amsterdam nodig heeft.”

Het ontwerp voldoet aan de strenge eisen van de ambitieuze BREEAM duurzaamheidscertificering. BREEAM is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. Het zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is de meetlat geworden om de milieuprestatie van een gebouw te beschrijven. BREEAM kent vijf kwalificaties waarvan de kwalificatie BREEAM-NL ‘Outstanding’ de hoogst haalbare is.

Combinatie en perfectionering
Het unieke aan het ontwerp is de combinatie van duurzame maatregelen die op grote schaal worden toegepast en zoveel mogelijk zijn geperfectioneerd. Het ontwerp bewijst dat een modern gebouw met veel glas en een hoog atrium uitstekend te combineren is met een hoge duurzaamheidseis en een laag energieverbruik.

Jeppe de Boer, directievoorzitter OVG Nederland: “De ontwikkeling van OVG voor Deloitte en AKD is een ‘Outstanding’ prestatie die in Europa op het gebied van kantoorontwikkeling vrijwel niet geëvenaard is. Ik ben trots en heb veel respect voor het ontwerp- en bouwteam”.

De betrokkenen
De partners die onder andere betrokken zijn bij dit project zijn ABN AMRO Real Estate Finance als financier, bouwer VolkerWessels (G&S Bouw), Eneco (Warmte-Koude Opslag,) en architect bureau PLP Architecture, OeverZaaijer en Fokkema & Partners.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'