Bezoek Dutch Green Building Council tijdens PROVADA

DGBC verzorgt tijdens de PROVADA elke dag verschillende activiteiten. Elke ochtend staat een masterclass op het programma rond voorbeeldige Nederlands projecten die in maart 2016 een Internationale BREEAM Award hebben gewonnen. Op woensdag wordt de Green Leader Award uitgereikt, dé award voor persoonlijk leiderschap en ‘lef’ in de bouw- en vastgoedsector. Ook vindt iedere middag een lunch plaats aan de DGBC Lunchtafel op het DGBC Plein. Iedere dag staat er een thema op het programma, zoals de WOZ en Verduurzaming, bestaande gebouwen en Gemeenten en de klimaatdoelstellingen. De lunchtafel is speciaal bedoeld voor DGBC Participanten en andere stakeholders. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Tevens organiseert DGBC in samenwerking met ABN AMRO de workshop 'BREEAM-NL in een Notendop' voor een eerste kennismaking met BREEAM-NL.

Lees hieronder meer over de verschillende sessies. Wij verwelkomen u graag tijdens één of meerdere evenementen op de PROVADA! Heeft u geen gelegenheid om een van deze evenementen te bezoeken? Wij zijn alle beursdagen te vinden op het DGBC Plein (Hal 11, stand 11:68).

Dinsdag 7 juni 2016

Circulair bouwen in de praktijk: ECOstyle Oosterwolde

Tijd: 10:30 tot 11:30 uur
Locatie: PROVADA Arena


Het ontwerp voor een nieuwbouw kantoor en magazijn van ECOstyle ontving een ‘outstanding’ vijfsterren BREEAM-NL certificaat en werd in maart ook nog eens internationaal gelauwerd. Wat waren de overwegingen van de initiatiefnemers om dit hoge ambitieniveau na te streven? Hoe hebben zij het aangepakt? Hoe heeft de ontwikkelaar het proces ingericht en welke lessen trekken zij, terugblikkend op de realisatiefase?

Meer informatie & aanmelden

DGBC Lunchtafel: WOZ en verduurzaming: kan het slimmer?

Tijd: 12:30 tot 13:30 uur
Locatie: DGBC-plein - standnummer 11:68


Wie zijn gebouw of woning substantieel verduurzaamt loopt een goede kans op een hogere belastingaanslag van gemeente, waterschap en rijksoverheid. Dit mechanisme vindt zijn oorsprong in de Wet Waardering Onroerende Zaken. Hogere vastgoedwaarde leidt tot hogere belastingen, zo simpel is het. Maar is dat niet contraproductief in een land dat snel wil verduurzamen? Met een paar kleine veranderingen kan de Wet WOZ wellicht een groene prikkel worden. Deze thematiek staat centraal in de DGBC Lunchtafel op de PROVADA.

Meer informatie & aanmelden

Woensdag 8 juni 2016

Verduurzaming bestaand vastgoed: ABN AMRO hoofdkantoor

Tijd: 10:30 tot 11:30 uur
Locatie: PROVADA Arena


Nederland heeft nog een enorme slag te slaan bij het verduurzamen van bestaand vastgoed: De opgave om de bestaande voorraad scholen, kantoren, zorginstellingen en woningen  te verduurzamen is enorm. Waar te beginnen? ABN AMRO begon met haar Amsterdamse hoofdkantoor (anno 1999) en was daarin uiterst succesvol. Welke stappen heeft ABN AMRO gezet bij de verduurzaming van dit kantoor en wat is hun roadmap voor de verdere verduurzaming van de ABN AMRO vastgoedportefeuille? Welke lessen zijn er getrokken?

Meer informatie & aanmelden

DGBC Lunchtafel: Verduurzaming Bestaande Gebouwen

Tijd: 12:30 tot 13:30 uur
Locatie: DGBC-plein - standnummer 11:68


Tijdens deze Lunchtafel willen wij met verschillende stakeholders in gesprek hoe we de verduurzaming van bestaande gebouwen vanuit DGBC, met behulp van de BREEAM-NL methodologie, kunnen aanjagen. Wij toetsen graag met u de tools die wij aan het ontwikkelen zijn. 

Meer informatie & aanmelden

Uitreiking Green Leader Award

Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: PROVADA Arena


Op 8 juni om 15.30 uur wordt op het DGBC Plein de eerste Green Leader Award uitgereikt. De nieuwe duurzaamheidsaward is een initiatief van Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met PROVADA, PropertyNL en Cobouw. Op 12 april zijn de 5 genomineerden bekend gemaakt. 

Meer informatie & aanmelden

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, zorg dat u zich op tijd aanmeld voor de uitreiking.

Donderdag 9 juni 2016

Living in The Edge: ervaringen van gebruikers

Tijd: 10:30 tot 11:30 uur
Locatie: PROVADA Arena


Hoe is het om te werken in een ‘computer met een dak erop’? Kantoorgebouw The Edge (Zuidas Amsterdam) heeft met inzet van innovatieve technologie een ‘ outstanding’ BREEAM score van 98,36% behaald. Welke duurzaamheidswinst is er beoogd met de verschillende systemen en hoe gaan de bewoners van Deloitte en AKD Advocaten er mee om? Wat vinden medewerkers van hun nieuwe werkplek, wat is hun rol bij het duurzaam gebruik van het gebouw? Welke lessen levert dat op voor de ontwikkeling van duurzame kantoren van de toekomst?

Meer informatie & aanmelden

DGBC Lunchtafel: Gemeenten en de klimaatdoelstellingen

Tijd: 12:30 tot 13:30 uur
Locatie: DGBC-plein - standnummer 11:68


Nederland heeft in 2015 ingestemd met een historisch Klimaatakkoord. Maar wat zijn de gevolgen van deze klimaatafspraken en hoe kunnen en moeten gemeenten hier invulling aan geven? Want juist als het aankomt op concrete maatregelen is een grote rol weg gelegd voor gemeenten. Tijdens deze Lunchtafel gaat DGBC in gesprek met gemeenten om op te halen wat zij nodig hebben om de klimaatdoelstellingen ook daadwerkelijk te halen.

Meer informatie & aanmelden

BREEAM-NL in een notendop

Tijd: 15:00 tot 16:00 uur
Locatie: Stand ABN AMRO - standnummer 9:07

Steeds vaker wordt BREEAM-NL als instrument gebruikt om de duurzaamheidsscore van nieuwe gebouwen inzichtelijk te maken. Maar wist u ook dat u het keurmerk eenvoudig kunt inzetten bij bestaande gebouwen? Wat het keurmerk precies inhoudt en hoe je als gebouweigenaar of gebruiker laagdrempelig aan de slag kunt met het keurmerk hoort u tijdens deze sessie.

Deze bijeenkomst organiseert DGBC samen met ABN AMRO.

Meer informatie & aanmelden

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'