5 finalisten bekend van a.s.r. scholen challenge

Vijf Utrechtse basisscholen hebben zich geplaatst voor de finale van de a.s.r. scholen challenge die op woensdag 28 september zal plaatsvinden. Tijdens de finale zullen de vijf scholen hun idee pitchen voor een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma GreenKids. De jury bestaat verder uit: Jeroen Kreijkamp, wethouder gemeente Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Jeroen van Schooten, architect-directeur en founding partner van Team V Architectuur, expert duurzaam renoveren en Lisa Bakker, teammanager Business Support a.s.r.

De school met het beste idee om de school te verduurzamen zal een prijs ontvangen van €12.500.

Het gaat om de volgende Utrechtse basisscholen: De Ridderhof, De Spits, De Achtbaan, De Krullevaar en OBS Vleuterweide. 

Op de foto één van de vijf finalisten: Klas 6b van OBS Vleuterweide met juf Zoï en a.s.r. collega’s Petra Smale en Hans Konings, die eerder een gastles over duurzaamheid hadden verzorgd.

a.s.r. scholen challenge 

De a.s.r. scholen challenge organiseert a.s.r. in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Het moet een jaarlijks terugkerende duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in Utrecht worden.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'