200ste BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat is voor Ziggo

Het 200ste BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat is voor Ziggo. Het gaat om het datacenter aan de Brabantstraat in Breda Prinsenbeek. Dat verdiende een 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat.

Ziggo laat verspreid door het land duurzame datacenters (her)bouwen. In deze datacenters is informatie- en communicatieapparatuur ten behoeve van het Ziggo netwerk ondergebracht. De  temperatuur wordt er optimaal beheerd. Door gebruik te maken van directe vrije koeling zal het energieverbruik in dit nieuwe datacenter ruim 40% lager liggen dan in een vergelijkbaar datacenter. Directe vrije koeling is een koelconcept waarbij er vrijwel geen mechanisch of compressiekoeling nodig en is het waterverbruik relatief laag is. Het gebouw zelf is zo compact mogelijk en modulair gemaakt. Het datacentrum is bovendien zo gebouwd, dat bijna alle materialen opnieuw te gebruiken zijn, mocht het verplaatst worden. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'