Webinar - EU Taxonomie: toelichting op landelijke handreiking

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de agenda voor aankomende evenementen en trainingen.

De inhoudelijke duurzaamheidscriteria waarop de EU Taxonomie toetst zijn Europees vastgelegd. Nog niet alle criteria zijn definitief vastgesteld, zijn multi-interpretabel of kunnen naar de lokale omstandigheden vertaald worden. Daarom heeft DGBC in samenwerking met de DGBC EU Taxonomie werkgroep één landelijke handreiking gemaakt van de EU Taxonomie criteria voor de meest relevante paragrafen. Met de online handreiking die in ontwikkeling zal blijven, wil DGBC borgen dat financiële activiteiten in de bouw- en vastgoedsector op dezelfde manier beoordeeld worden in Nederland. Dit zorgt voor een eerlijke en transparante aanduiding van ‘groene’ activiteiten, op basis waarvan kapitaal kan worden aangetrokken. Tijdens dit interactieve webinar leggen we uit hoe we tot deze handreiking zijn gekomen en lichten we de belangrijkste criteria toe en beantwoorden we jouw vragen over de EU Taxonomie. 

Bekijk de DGBC-handreiking

Wat is de EU Taxonomie? 

Hoe groen zijn jouw investeringen nu echt? Dat is de centrale vraag bij de zogenoemde EU Taxonomie die op 1 januari 2022 is ingegaan. De nieuwe spelregels van de EU komen voort uit de Europese Green Deal en ze stimuleren dat kapitaal naar werkelijk groene investeringen stroomt. Ook voorkomen ze indirect ‘greenwashing’, want Europa wil dat alle grotere financiële instellingen gaan rapporteren over het groene gehalte van hun investeringen met de komst van de CSRD. 

Liever fysiek jouw vragen stellen? Bezoek ons seminar op 29 juni in Den Haag!

DGBC krijgt veel vragen over de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Daarom organiseren we diverse online en fysieke kennissessies waarin we de meest prangende vragen behandelen.  Op donderdagmiddag 29 juni organiseert DGBC een seminar over de impact van de EU Taxonomie op de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. Tijdens dit interactieve seminar lichten we de criteria toe die van belang zijn voor jou en delen we praktijkervaringen van bedrijven in de keten. Ook zal EU-Gezant Robert Dijksterhuis (ministerie van BZK) inzicht geven in de ontwikkelingen op het gebied van Europees beleid voor duurzaam bouwen.

Lees verder of meld jezelf meteen aan.

Gerelateerd nieuws

Dagvoorzitter en locatie bekend Paris Proof Congres 2023

Dagvoorzitter en locatie bekend Paris Proof Congres 2023

Groene spelregels uit Europa: het wat, hoe en waarom van de EU Taxonomie

Groene spelregels uit Europa: het wat, hoe en waarom van de EU Taxonomie

Schrijf je in voor het Future Leaders Program 2023

Schrijf je in voor het Future Leaders Program 2023