PROVADA

Van dinsdag 4 juni tot en met donderdag 6 juni vind je DGBC op PROVADA in het “Paris Proof Café”. Kom dus lekker een croissant of macaron eten en geniet op het terras van een café au lait. Graag gaan we met jou in gesprek aan onze stamtafel over wat jij nodig hebt om jouw gebouw(en) te laten voldoen aan de Parijse klimaatdoelstellingen en/of welke rol jij hierin kan nemen. Je kunt ons vinden in hal 12, stand 53

Paris Proof Route: ontmoet onze Paris Proof Partners #hetkanwel

In april kondigden we aan dat verschillende organisaties zich hebben verbonden aan het Paris Proof Programma. Onder het mom #hetkanwel, hebben de Paris Proof Partners samen een duidelijk doel voor ogen: het met twee derde terugbrengen van het energieverbruik van de gebouwde omgeving

De organisaties kun je nu ook live op de PROVADA om advies vragen. Je vindt ze hier:
- Arcadis - Hal 10 - stand 32
- Bouwinvest Real Estate Investors - Hal 12 - Stand 25
- ING Real Estate Finance Nederland - Hal 10 - Stand 18
- Nuon Vattenfall - Hal 12 - Stand 75
- Edge, Signify, TNO en Unica - Hal 12 - Stand 53 (Stand DGBC)

Bekijk hier de gehele plattegrond van de PROVADA.

Leiderschapstafels tijdens de PROVADA: wat is Green Leadership?

Met de klimaatdoelstellingen in het vooruitzicht, wordt de roep om ‘’groen leiderschap’’ in de bouw- en vastgoedwereld steeds groter. Daarom organiseert DGBC in samenwerking met PROVADA en PropertyNL ook dit jaar weer de Green Leader Award. Tijdens de PROVADA worden de beoordelingscriteria voor de Green Leader Award onder andere bepaald tijdens zogenaamde leiderschapstafels. De tafels worden gehost door themapartners van DGBC. AM, Bouwinvest, ING Real Estate Finance, INNAX, Signify (voorheen Philips Lighting) en NUON Vattenfall organiseren elk een leiderschapstafel.

De voorzitters van de tafels bespreken op de laatste dag van de PROVADA, de uitkomsten van alle leiderschapstafels. Dit vindt plaats in Forum 2, om 15.00 uur onder leiding van Tom van t Hek. Lees meer.

Klik hier om naar de website van de PROVADA te gaan.


Succesvolle retailvoorbeelden richting Paris Paris Proof

10.20 uur - 11.00 uur
Locatie: NRW Retailplein

De werkgroep Retail van het Deltaplan Duurzame renovatie (DGBC) onderzoekt hoe de gebouwde winkelomgeving op tijd ‘Paris Proof’ gemaakt kan worden. Met zowel aandacht voor de reductie van de CO2-emissie, de noodzakelijke vaardigheden bij de technische mensen als voor innovatie. 

NRW (Nederlandse Raad voor Winkelcentra) hecht groot belang aan een duurzaam winkellandschap. De NRW Commissie van het Platform Duurzaam Winkelvastgoed is dan ook lid van de werkgroep Retail van het Deltaplan Duurzame renovatie.

Samen met NRW presenteren we op de PROVADA drie succesvolle retailvoorbeelden. Praktijkvoorbeelden die helpen om de winkelpanden in Nederland ‘Paris Proof’ te krijgen. Met zowel aandacht voor de reductie van de CO2-emissie, innovatie als hoe je de Retailers enthousiast maakt.

Werkgroepvoorzitter Anneke de Vries, Albert Heijn: "Wat de opgave er niet gemakkelijker op maakt, is dat we het hebben over bestaand vastgoed. Maar zeker als je gebruik maakt van innovatie en techniek en nieuwe wegen durft te bewandelen, liggen ook daar volop kansen."

Met medewerking van Lizzy Butink, (a.s.r.), Anneke de Vries (Albert Heijn), Rachelle Vingerhoeds (NRW), Wim-Jaap Eising (Bouwinvest) en Max Sonnen (EcoMatters).

Aanmelden

De gebouwde omgeving al in 2040 Paris Proof – maar hoe dan?

12.00 -13.00 uur
Locatie: Forum 1

Maak de gebouwde omgeving al in 2040 Paris Proof! Dat is de ambitie van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Maar hoe dan?
Er zijn diverse routekaarten in de maak voor iedere sector, deze moeten antwoord geven op hoe de doelstellingen van het Klimaatakkoord kunnen worden gehaald binnen die specifieke sector. Maar hoe maak je jouw eigen persoonlijke Paris Proof routekaart voor jouw gebouw, jouw gebied, jouw organisatie? Welke stappen neem je?
In deze bijeenkomst maken we inzichtelijk welke stappen er te nemen zijn in de verduurzamingslag tot 2050 én welke weg je daarin kan bewandelen en hoe dan.

Met medewerking van oa. Annemarie van Doorn (DGBC) en Tim Habraken (CBRE)

Meer informatie & aanmelden


Lunch meeting Paris Proof - are we fit for the future?

12.00 - 13.00 uur
Locatie: zaal E108

Als vervolg op het succesvolle DLA Piper Climate Change Event in maart 2019, organiseert DLP Piper op PROVADA een lunchmeeting over de vraag wat klimaatverandering voor vastgoed betekent. De bijeenkomst staat in het teken van het ambitieuze Paris Proof. Tijdens de bijeenkomst gaat Annemarie van Doorn in gesprek met andere organisaties over Climate Change en het 'Paris Proof'-maken van het vastgoed.

In een korte interactieve bijeenkomst wordt uitgelegd wat het concept inhoudt, hoe de verschillende betrokkenen in de markt hiermee kunnen werken, wat de concrete kansen en uitdagingen zijn en welke juridische en fiscale oplossingen er bestaan.

Met medewerking van:

·     Petran van Heel, Sector Advisory & Sustainability bij ABN AMRO 

·     Maarten Markus, Projectmanager Duurzaamheid, bij AM 

·     Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council 

·     Leen van der Marel, advocaat & partner bij DLA Piper 

·     Arjen de Snoo, advocaat & legal director bij DLA Piper 

·     Sebastiaan Wijsman, advocaat & belastingadviseur bij DLA Piper

Klimaat adaptief bouwen: “It’s getting serious!”

12.00 - 12.30 uur
Locatie: Hal 10 - stand 28 

De provincie Zuid-Holland heeft een bouwopgave van 100.000 nieuwe woningen tot 2025. Om deze woningen niet alleen duurzaam, maar ook klimaatbestendig te ontwikkelen hebben ca 40 overheden, organisaties en marktpartijen in het 'Convenant Klimaatadaptief Bouwen' afgesproken dat zij zich zullen inspannen om deze nieuwe woningen  klimaatadaptief te ontwikkelen.. Maar wat betekent dat precies? Daar is de afgelopen maanden aan gewerkt, wat onder andere heeft geleid tot een set 'minimale eisen klimaatadaptief bouwen'. Op de PROVADA gaan enkele stakeholders vanuit markt en overheid onder leiding van Annemarie van Doorn (directeur DGBC) met elkaar in gesprek over dit tussenresultaat. 

Slotsessie leiderschapstafels Green Leader Award

15.00 - 16.00 uur
Locatie: Hal 12 - Forum 2

Dit jaar worden de beoordelingscriteria voor de Green Leader Award 2019 bepaald tijdens leiderschapstafels, die worden voorgezeten door de themapartners Circulariteit en Paris Proof. Themapartners zijn participanten van DGBC die zelf leiderschap nemen in de transitie.
De uitkomsten van deze gesprekken worden op de slotdag van de PROVADA besproken.
De voorzitters van de tafels en de jury van de Green Leader Award gaan dan het gesprek met elkaar aan onder leiding van Tom van ’t Hek. 
Met medewerking van:

 • Anke van Hal (Nyenrode) - JURY

 • Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) - JURY

 • Anneke de Vries (Albert Heijn) - JURY

 • Annemarie van Doorn (DGBC) - JURY

 • Bas Jochims (Bouwinvest Real Estate Investors)

 • Hein Wegdam (ING REF)

 • Hellen van der Plas (Signify)

 • Phillip Blaauw (INNAX)

 • Piet EichHolz (University Maasstricht) - JURY

 • Roderick Glerum (NUON Vattenfall)

 • Ronald Huikeshoven (AM)


Meer informatie