DGBW: Kansen en belemmeringen voor een duurzame Horeca

Wat zijn de kansen en uitdagingen om de Horeca sector te verduurzamen, hoe hebben Horeca eigenaren die tot nu toe aangepakt en hoe gaan we vanaf dit punt verder? Dit zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens het Horeca event van DGBC i.s.m. Colliers bij Circl in Amsterdam.

Colliers heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en belemmeringen in deze sector en DGMR heeft onderzoek gedaan naar het energiegebruik in de sector. De uitkomsten van beide onderzoeken en ervaringen van partijen die zich al op het pad van verduurzaming hebben gewaagd, bieden het startpunt van de nieuw op te richten Werkgroep Horeca die zich zal gaan richten op het opstellen van een routekaart voor de verduurzaming van de sector.
 

Programma

Tijd  
9.30u - 10.00u Ontvangst
  Welkomstwoord
Rutger Schuur, Bestuursvoorzitter DGBC
  Intro Deltaplan en Paris Proof; waarom?
Martin Mooij (DGBC) 
  Urgentie/wat verwachten we van de sector?
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  Presentatie 'Energiegebruik in de sector'
DGMR
  Presentatie 'Horeca onderzoek'
Colliers
  Case van een koploper

 

Paneldiscussie o.l.v. Dirk Bakker CEO Colliers
met hoteleigenaar, hotelexploitant en gebruiker.

  Oprichting 'Werkgroep Horeca'
  Vragen/discussie
11.30u Einde
  Facultatief: Rondleiding Circl

Gerelateerd nieuws

'Niet minder slecht, maar beter'

'Niet minder slecht, maar beter'

DGBC-magazine Toekomstbouwers in teken van leiderschap 

DGBC-magazine Toekomstbouwers in teken van leiderschap 

DGBC festival in Floating Office Rotterdam

DGBC festival in Floating Office Rotterdam