BREEAM- NL Expert Gebied

Wil jij erkend BREEAM-NL Expert worden of je kennis verdiepen om opdrachtgevers te adviseren? Dan is de BREEAM-NL Expert training iets voor jou.

Nederland verduurzaamt in hoog tempo. Voor de gebouwde omgeving ligt de lat ook steeds hoger. Maar wat kun je het beste doen om een gebied aantoonbaar te verduurzamen? Daar komt de BREEAM-NL Expert om de hoek kijken met goed onderbouwd advies. Als BREEAM-NL Expert speel je ook een essentiële rol bij het halen van een BREEAM-NL certificaat. Je begeleidt en adviseert het projectteam in het certificeringsproces. Verder verzamel je het bewijsmateriaal over duurzaamheidsprestaties- en maatregelen en deel je het complete dossier met de BREEAM-NL Assessor ter controle.

Wat ga je leren?


Tijdens de training leer je meer over het certificeringsproces en de inhoud van het BREEAM-NL schema Gebied. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

 • De rol van de BREEAM-NL Expert  
 • Certificeringsproces van het BREEAM-NL Gebied schema
 • Verdieping in de BREEAM-NL Gebied richtlijn
 • Ambitiebepaling en projectdefinitie
 • Van quickScan naar een BREEAM-NL Assessment
 • Een gebouwdossier samenstellen en de Expert als adviseur

Na deze training ben je erkend BREEAM-NL Expert voor het schema Gebied.

Voor wie?
Iedereen die in zijn of haar werk met BREEAM-NL te maken krijgt of de ambitie heeft om BREEAM-NL Expert of Assessor te worden.

Als je aan de slag wil als BREEAM-NL Assessor, volg je eerst de BREEAM-NL Expert training. Zodra je die hebt afgerond, kun je je inschrijven voor de BREEAM-NL Assessor training.

Ben je opdrachtgever en wil je het certificeringsproces beter begrijpen? Na deze training heb je alle relevante kennis in huis om mee te kijken en bij te sturen waar nodig. 


Vooropleiding
Heb je de BREEAM-NL Introductietraining gevolgd of de BREEAM-NL Introductietoets met succes afgerond? Dan ben je klaar voor de BREEAM-NL Expert training. Er is verder geen specifieke vooropleiding vereist. Je bent het beste voorbereid met:

 • Een bouwkundige achtergrond
 • Kennis van en ervaring met bouwprocessen en/of
 • Kennis van en ervaring met duurzaam bouwen.
   

Erkend BREEAM-NL Expert worden
Erkend BREEAM-NL Expert Gebied word je alleen door deze training te volgen en de huiswerkopdracht met succes af te ronden. Geslaagd? Dan ontvang je een certificaat dat geldig is tot het einde van het komende kalenderjaar. Natuurlijk kun je daarna erkend BREEAM-NL Expert blijven. Dat doe je door jouw kennis up-to-date te houden met onze Permanente Educatie. Jaarlijks kun je de verplichte PE-punten op twee manieren halen: door deelname aan het Nationaal BREEAM Congres of door drie e-learnings met succes af te ronden in ons Permanente Educatie platform. 

PE Punten NRVT: 6 punten

Gerelateerd nieuws

Wytze Boekhout over training bij DGBC Academy: ‘De opdracht had een directe link met de praktijk’

Wytze Boekhout over training bij DGBC Academy: ‘De opdracht had een directe link met de praktijk’

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

Beoordelingsrichtlijnen digitaal beschikbaar via nieuwe website BREEAM.NL

Beoordelingsrichtlijnen digitaal beschikbaar via nieuwe website BREEAM.NL