Wonam

Wonam ontwikkelt en investeert in betaalbare woningen in de regio’s Amsterdam en Utrecht door nieuwbouw en transformatie. Dit doen we voor eigen beheer en in opdracht van derden. Wij zoeken actief de samenwerking met gemeentes, woningcorporaties en marktpartijen in het ontwikkelen van bijzondere woonconcepten.

We realiseren woningen waaraan sterke behoefte is: betaalbaar, comfortabel, kwalitatief hoogwaardig én energiezuinig. Met oog voor mens en natuur. We gaan hierin niet voor de laagste kostprijs, maar willen goede gebouwen met uitstraling realiseren. Gebouwen waar we over vijftig jaar nog steeds trots op zijn.

We zijn van A-Z betrokken bij de projecten die we realiseren. Hierin werken we proactief samen met adviseurs en leveranciers die dezelfde idealen delen. Door open en transparant te zijn en kennis te delen, maken we samen het proces efficiënter en het eindproduct innovatiever. En zo kunnen we net een stapje verder gaan als het gaat om duurzaamheid.

We kiezen al twaalf jaar voor aansluiting op stadswarmte en – koelte, en sinds drie jaar is het uitgangspunt zo veel mogelijk energie van eigen bron. We kiezen niet voor de voordeligste optie, maar kijken naar BENG-scores en naar het beheersbaar houden van de energiekosten voor bewoners. We maken steeds meer gebruik van biobased materialen.

Daarnaast zetten we steeds vaker bij nieuwbouw duurzaamheid in als kwaliteit in de beleving en sfeer van een gebouw. Zo realiseren we in het Amstelkwartier in Amsterdam een co2-neutraal, natuurinclusief woongebouw met een weelderige binnentuin met een microbos, groene gevels, beplante terrassen en groene daktuinen. Het vele groen reguleert het klimaat en zorgt voor een bijzondere, uitdagende leefomgeving voor gezinnen. In Amsterdam Zuidoost zetten we in op klimaatadaptieve, energieleverende gebouwen in een inclusieve en stimulerende woonomgeving, waar ontmoeting en verbinding centraal staat.


Meer weten over Wonam, onze projecten of eventuele samenwerking? Bel of mail ons.

Organisatie

Naam

Wonam

Type organisatie

Belegger

Adres

Koningin Wilhelminaplein 856, Amsterdam

Thema's

Nieuws van Wonam

Alliantie Sociale Duurzaamheid groeit

Alliantie Sociale Duurzaamheid groeit

Nieuwe partner stelt zich voor: Wonam 

Nieuwe partner stelt zich voor: Wonam