Royal FloraHolland

Wij zijn een coöperatie van kwekers en al meer dan 100 jaar brengen we kwekers en kopers van bloemen en planten bij elkaar. We streven naar duurzaam succes voor onze leden en werken samen met alle partijen in de sierteeltsector.

 

Het toepassen van groen in en om gebouwen levert een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke opgaven als gezondheid en klimaatadaptatie. Daarom hebben Royal FloraHolland, Stichting De Groene Stad en de Dutch Green Building Council de handen ineengeslagen om inzichten over de meerwaarde van groen breder bekend te maken. Op de website van De Groene Stad kun je gratis factsheets downloaden over de meerwaarde van groen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Wageningen University & Research.

 

Bij Royal FloraHolland werken we aan het verduurzamen van onze gebouwen. Voor al onze gebouwen streven we naar minimaal energieverbruik, stappen we over op LED verlichting, en waar mogelijk gebruiken we zonnepanelen. Ook kijken we bij verbouwingen naar hergebruik van bestaande constructies. Zo hebben we in 2021 ons vernieuwde kantoorgebouw Floradôme in Aalsmeer geopend. Hiervoor ontvingen we het duurzaamheidskeurmerk BREAAM Very Good en energielabel A+++. Lees meer over hoe duurzaam dit gebouw is. Daarnaast richten we onze bedrijfsterreinen in met aandacht voor biodiversiteit. Lees verder hoe we dit doen.

 

Wil je meer weten over hoe wij groene innovaties stimuleren? Lees verder op de duurzaamheid pagina’s op onze website.

 

Foto: Vernieuwde kantoorgebouw Floradôme in Aalsmeer

Groen is meer dan mooi

Organisatie

Naam

Royal FloraHolland

Type organisatie

Branche/netwerkorganisatie

Adres

Legmeerdijk 313, Aalsmeer

Thema's

Nieuws van Royal FloraHolland

Forse stap in CO2-reductie door groene stroom en zonnepanelen

Forse stap in CO2-reductie door groene stroom en zonnepanelen

Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant!

Minder ziekteverzuim op de werkvloer? Neem een plant!

Programma Congres 'Building Green, Smart and Healthy’ bekend

Programma Congres 'Building Green, Smart and Healthy’ bekend