Forse stap in CO2-reductie door groene stroom en zonnepanelen

Een van de duurzame ambities van Royal FloraHolland is het realiseren van CO2-neutraal energieverbruik in 2025. Duurzame energie draagt bij aan de toekomstbestendigheid van marktplaats en organisatie. Voor de realisatie heeft Royal FloraHolland begin 2020 al belangrijke stappen gezet met de overstap naar 100% groene stroom en de aanleg van zonnepanelen. "Al deze activiteiten zijn erop gericht om onze CO2-footprint maximaal te verlagen."

"Vanaf 1 januari 2020 gebruiken we voor onze eigen bedrijfsvoering 100% groene stroom uit Europese windparken. Daarmee verminderen we onze CO2-uitstoot met circa 60%. Hiervoor hebben we begin dit jaar een contract gesloten voor de aankoop van Garanties van Oorsprong (GVO's) van Europese windparken voor onze stroomvoorziening. Daarmee is alle stroom die we vanaf dit jaar gebruiken gecertificeerd groen", schrijft Royal FloraHolland. 

Aanleg zonnepanelen is gestart

Ook wordt er geïnvesteerd in zonne-energie, is op royalfloraholland.nl te lezen: "We nemen vanaf 2020 ook stroom af van grote zonnepaneelinstallaties, die op de daken van onze gebouwen aangelegd worden. Op 13 januari is gestart met de aanleg van 3.300 zonnepanelen op onze locatie Eelde. Natuurlijk willen we ook grootschalige zonnepaneelinstallaties op onze andere locaties. We hebben intussen ook voor de locaties Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk subsidie gekregen. Op deze locaties zijn we nu bezig met de benodigde onderzoeken van het dak en zal later dit jaar meer nieuws volgen."

Lees het hele bericht op royalfloraholland.nl

DGBC-partners

Royal FloraHolland

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie