PEFC

PEFC is hét internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer. PEFC garandeert de herkomst van hout en geeft garantie dat bos in stand blijft, zodat toekomstige generaties hout kunnen blijven gebruiken. Een van de grootste opgaven ligt bij het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Toch zijn er kansen: bij gebruik van biobased en hernieuwbare grondstoffen werk je mee aan het tegengaan van ontbossing en klimaatverandering. Hout is dé biobased grondstof bij uitstek, het neemt CO op en is hernieuwbaar mits afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen.

Hout is ook circulair: het kan prima worden hergebruikt (denk aan cascadering) en gere- of upcycled worden. Technisch ontwerpers ontwikkelen steeds meer nieuwe innovatieve toepassingen waardoor hout nog meer en multifunctioneler ingezet wordt. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in mass timber van cross-laminated wood (CLT), laminated veneer lumber (LVL) en glued laminated timber (glulam). Mass timber wordt overwegend gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout en wordt ingezet voor de bouw van o.a. huizen, hotels, theaters en supermarkten.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Door PEFC-gecertificeerd hout voor te schrijven en te verwerken in de bouw bescherm ook jij de bossen wereldwijd en help je mee de wereld positief te veranderen. Meer weten? Boek een Tomorrow’s Timber Talk: pefc.nl/talk

Meer weten over de laatste trends in bouwen met gecertificeerd hout?

Organisatie

Naam

PEFC

Type organisatie

Branche/netwerkorganisatie

Adres

Kokermolen 11, Houten

Thema's

Nieuws van PEFC

Lees het verslag: Kennissessies Biobased Bouwen

Lees het verslag: Kennissessies Biobased Bouwen

PEFC International en Keurhout voldoen aan de eisen van het Rijksinkoopbeleid

PEFC International en Keurhout voldoen aan de eisen van het Rijksinkoopbeleid