Drees & Sommer Netherlands

Drees & Sommer is een toonaangevend, internationaal projectmanagement- en vastgoedadviesbureau dat al meer dan 50 jaar bedrijven, overheidsinstanties en investeerders ondersteunt in alle aspecten van vastgoed. Door middel van toekomstgericht advies bieden de projectmanagers en consultants oplossingen voor succesvolle gebouwen, optimaal renderende vastgoedportefeuilles, effectieve infrastructuur en leefbare steden. In Nederland werkt Drees & Sommer met circa 100 medewerkers vanuit de vestigingen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Onze intensieve samenwerking met EPEA, part of Drees & Sommer, een van de grondleggers van het Cradle to Cradle® concept, biedt een schat aan extra circulaire kennis en ervaring en stelt ons in staat om duurzame, recyclebare en/of circulaire oplossingen voor vastgoed- of huisvestingsprojecten te leveren.

Duurzaam bouwen
Een verantwoordelijke houding ten opzichte van natuur, zuinig gebruik van energie en grondstoffen en toegang tot schoon drinkwater zijn criteria die onze toekomst zullen bepalen. Dit geldt in het bijzonder voor de ontwikkeling van gebouwen, vanwege hun levensduur van 40 tot 80 jaar. Drees & Sommer begeleidt opdrachtgevers niet alleen bij de realisatie van gebouwen voor de gebruikers van nu, maar ook voor die van de toekomst. We zetten in onze advisering waar mogelijk in op energiezuinigheid en circulariteit. Expertise op het gebied van duurzaamheid en circulariteit is in eigen huis beschikbaar, evenals kennis van de verscheidenheid aan duurzame en energiezuinige keurmerken – BREEAM, WELL, NOM, BENG, Frisse Scholen en Energielabel C voor kantoren. Onze duurzaamheidsexperts en BREEAM-assessoren kunnen onze opdrachtgevers vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie ondersteunen met gericht advies of een objectieve beoordeling van duurzame bouw- en verbouwplannen.

Smart Buildings
De vraag naar duurzame gebouwen neemt steeds verder toe. Innovatieve processen en methoden zoals BIM en Lean Construction Management (LCM®) van Drees & Sommer maken het mogelijk om nieuwe gebouwen economisch te realiseren en bestaande gebouwen zowel technisch als structureel te upgraden voor de toekomst. Met onze Customized Smart Buildings aanpak en toepassing van digitalisering ontwerpen wij gebouwen die zelfvoorzienend zijn - en zelfs overtollige energie produceren - om ze onafhankelijk te maken voor de ontwikkelingen op energiegebied.

EU Taxonomie
Stapsgewijs wordt de EU Taxonomie ingevoerd. Het transparante classificatiesysteem volgt uit het Klimaatakkoord van Parijs en is bedoeld om een kwantitatief oordeel te geven aan groene investeringen: wat is écht duurzaam en wat niet. De taxonomie bestaat uit rapportagecomponenten die greenwashing tegengaan en duurzame beleggingen betrouwbaarder maken. Dat heeft ook grote impact op de bouw- en vastgoedsector. Drees & Sommer adviseert beleggers, ontwikkelaars en gebouweigenaren hoe zij met die taxonomie om kunnen gaan en op deze manier de circulaire economie kunnen omarmen en versnellen. Onze intensieve samenwerking met zusterbedrijf EPEA en met Madaster levert veel toegevoegde waarde op voor opdrachtgevers.

Met onze EU Taxonomy Assessment stellen we objectief vast wat écht duurzaam is

Organisatie

Naam

Drees & Sommer Netherlands

Type organisatie

Adviesbureau

Sectoren

Onderwijs, Retail, Logistiek, Kantoren, Zorg, Woningen

Adres

Rivium Quadrant 211, Capelle aan den Ijssel

Thema's

Professionals

Elger Groenland Bekijk profiel
Marco Villares  Bekijk profiel

Nieuws van Drees & Sommer Netherlands

Cradle to Cradle kantoor Drees & Sommer en EPEA

Drees & Sommer en EPEA officieel samen in eigen Cradle to Cradle®-kantoor Eindhoven

Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek

Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek