Drees & Sommer Netherlands

Over Drees & Sommer
Drees & Sommer is een toonaangevend, internationaal advies- en projectmanagementbureau voor vastgoed. Drees & Sommer ondersteunt al meer dan 50 jaar bedrijven, overheidsinstanties en investeerders in alle aspecten van vastgoed en infrastructuur. Door middel van toekomstgericht advies bieden de projectmanagers en consultants oplossingen voor succesvolle gebouwen, optimaal renderende vastgoedportefeuilles, effectieve infrastructuur en leefbare steden. In Nederland werkt Drees & Sommer met circa 100 medewerkers vanuit de vestigingen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Sinds 1 juli 2020 hebben BOAG en Drees & Sommer hun krachten gebundeld. Samen gaan zij vanaf nu verder onder de naam Drees & Sommer Netherlands.

Duurzaam bouwen
Een verantwoordelijke houding ten opzichte van natuur, zuinig gebruik van energie en grondstoffen en toegang tot schoon drinkwater zijn criteria die onze toekomst zullen bepalen. Dit geldt in het bijzonder voor de ontwikkeling van gebouwen, vanwege hun levensduur van 40 tot 80 jaar. Drees & Sommer begeleidt opdrachtgevers niet alleen bij de realisatie van gebouwen voor de gebruikers van nu, maar ook voor die van de toekomst. In onze advisering zet Drees & Sommer waar mogelijk in op energiezuinigheid en circulariteit. Expertise op het gebied van duurzaamheid en circulariteit is in eigen huis beschikbaar, evenals kennis van de verscheidenheid aan duurzame en energiezuinige keurmerken – BREEAM, WELL, NOM, BENG, Frisse Scholen en Energielabel C voor kantoren. Onze duurzaamheidsexperts en BREEAM-assessoren kunnen onze opdrachtgevers vanaf het eerste idee tot en met de exploitatie ondersteunen met gericht advies of een objectieve beoordeling van duurzame bouw- en verbouwplannen.

Smart Buildings
De vraag naar duurzame gebouwen neemt steeds verder toe. Innovatieve processen en methoden zoals BIM en Lean Construction Management (LCM®) van Drees & Sommer maken het mogelijk om nieuwe gebouwen economisch te realiseren en bestaande gebouwen zowel technisch als structureel te upgraden voor de toekomst. Met onze Customized Smart Buildings aanpak en toepassing van digitalisering ontwerpen wij gebouwen die zelfvoorzienend zijn - en zelfs overtollige energie produceren - om ze onafhankelijk te maken voor de ontwikkelingen op energiegebied.

Cradle to Cradle®
De bouwsector in Nederland is niet alleen verantwoordelijk voor een groot deel van de totale CO2 uitstoot, maar ook voor flink wat afvalstromen. EPEA, part of Drees & Sommer onderzoekt vanuit de chemie hoe circulaire materialen toepasbaar zijn in de bouw, in continue kringlopen van gebruik en hergebruik. EPEA is een van de grondleggers van het C2C® concept en hun expertise stelt ons in staat om duurzame, recyclebare en/of circulaire oplossingen voor vastgoed- of huisvestingsprojecten te leveren.

Meer informatie: www.dreso.nl

Organisatie

Naam

Drees & Sommer Netherlands

Type organisatie

Adviesbureau

Sector

Onderwijs, Retail, Logistiek, Kantoren, Zorg, Woningen

Adres

Rivium Quadrant 211, Capelle aan den Ijssel

Thema's

Nieuws van Drees & Sommer Netherlands

Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek

Rechtbank Rotterdam klaar voor publiek