DLA Piper Nederland N.V.

Als internationaal advocatenkantoor houden wij ons dagelijks bezig met thema's als duurzaamheid en klimaatverandering. Wij lopen voorop in de markt op dit gebied en onderscheiden ons door een positieve en vooruitstrevende aanpak. Bij het adviseren van onze cliënten uit diverse sectoren over duurzaamheidsvraagstukken kijken wij naar hoe je, naast waar wet- en regelgeving je als organisatie toe verplichten, méér kunt doen. Want we geloven dat wie meer doet dan het minimale, uiteindelijk het meest succesvol zal zijn. De uitdagingen van klimaatverandering en duurzaamheid zijn er voor ons allemaal, dus zorgen we er samen met onze cliënten voor dat de impact zo groot mogelijk is. Als juridisch adviseurs kunnen wij helpen veel snelheid te maken bij deze verandering en zijn wij een verbinder tussen verschillende sectoren.

De combinatie van de grote sectorkennis en het leggen van verbindingen tussen sectoren levert grote meerwaarde op en helpt om nieuwe oplossingen te vinden. Zonder moeite combineren we bijvoorbeeld kennis over de ontwikkelingen in het toezicht op banken met de mogelijkheden voor vastgoedinvesteringen, of de kennis over de fiscale regels voor de industrie met het verduurzamen van vastgoedportefeuilles. En hier tellen we graag de meerwaarde van onze internationale inbedding bij op: de vragen van klimaat en duurzaamheid stoppen niet bij de grens, maar de antwoorden gelukkig ook niet.

Specifiek voor de vastgoedsector is onze dienstverlening in iedere fase – de grondexploitatie, de ontwikkeling en het beheer en de exploitatie – beschikbaar en van meerwaarde. In iedere fase maken we het verschil en kunnen we meerwaarde toevoegen.

Bij dit alles nemen we onze eigen verantwoordelijkheid. We richten ons op de beperking van onze ecologische footprint op vier gebieden: energieverbruik, afval, (zaken)reizen, en een duurzaam inkoopbeleid. Wij waren het eerste internationale advocatenkantoor met een gecertificeerd milieumanagementsysteem (ISO 14001). Daarnaast hebben wij een hybride wagenpark, stimuleren het gebruik van de elektrische fiets, investeren in LED verlichting, recyclen ons papier en gebruiken alleen nog maar biologisch afbreekbare disposables in ons bedrijfsrestaurant. Daarnaast proberen we het gebruik van het vliegtuig te reduceren en compenseren we alle vluchten.

En als het gaat om de inzet van onze juridische slagkracht doen we bewust meer dan alleen de concrete advisering in concrete projecten. Wij kiezen ervoor om onze kennis en ons netwerk te gebruiken om onze cliënten het podium te geven en elkaar te vertellen hoe de toekomst eruit ziet. Dit doen we bijvoorbeeld op ons jaarlijkse Climate Change Event. Om een idee te geven van dit evenement, voegen we hieronder een link toe naar het digitale magazine dat naar aanleiding van de laatste editie van het evenement is samengesteld.

Magazine Climate Change: https://climatechange.dlapiper.nl/climate_change_magazine/cover

 

We believe great businesses can make a better world.

Organisatie

Naam

DLA Piper Nederland N.V.

Type organisatie

Juridisch

Sectoren

Retail, Logistiek, Kantoren, Woningen

Adres

Amstelveenseweg 638, Amsterdam

Thema's

Professionals

Arjan de Snoo Bekijk profiel
Ernst Haverkamp Bekijk profiel
Marije Overwater Bekijk profiel

Nieuws van DLA Piper Nederland N.V.

DLA Piper: duurzaam bouwen is een bewuste keuze

DLA Piper: duurzaam bouwen is een bewuste keuze

DGBW: ‘Made in Holland’ - An international perspective on a green future

DGBW: ‘Made in Holland’ - An international perspective on a green future

DGBC brengt extra editie Toekomstbouwers uit rondom Dutch Green Building Week

DGBC brengt extra editie Toekomstbouwers uit rondom Dutch Green Building Week