DGBC brengt extra editie Toekomstbouwers uit rondom Dutch Green Building Week

In aanloop naar de Dutch Green Building Week 2020 (21-25 september) brengt Dutch Green Building Council een speciale extra editie van het digitale magazine Toekomstbouwers uit. De editie staat volledig in het teken van het thema van de week ‘Made In Holland’ en is gevuld met verhalen uit de achterban van DGBC. Samen zetten zij de goede voorbeelden uit de gebouwde omgeving in de etalage en vertellen ze wat er nodig is hoe Nederland zijn rol als gidsland terug kan pakken.

Zo is er een uitgebreid verhaal met ABN AMRO, die zich voor de tiende keer op rij als hoofdsponsor verbindt aan de Dutch Green Building Week, legt Bram Adema uit hoe hij met CFP Green Buildings bijdraagt aan de verduurzaming van duizenden de panden in het Verenigd Koninkrijk en benadrukt Stichting de Groene Stad nog maar eens het belang van groen tussen alle stenen die ons land rijk is. Daarnaast laten KONE, Dura Vermeer, a.s.r., DLA Piper en de Gemeente Rotterdam zien hoe zij toewerken naar een duurzaam gebouwde omgeving.

Een greep uit de verhalen


Maar er is meer. Zo maak je kennis met enkele gasten die een bijdrage leveren tijdens de talkshows die DGBC organiseert tijdens de week. En dat is tijdens deze jubileumeditie een indrukwekkend gezelschap. Zo zal Frans Timmermans op 22 september een reactie geven op het Paris Proof Commitment en zijn die dag ook Louise Vet (bioloog en hoogleraar ecologie, Coen van Oostrom (EDGE) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN AMRO) te gast.


Maandag schuiven Cristina Gamboa (CEO World GBC), Robert Swaak (bestuursvoorzitter ABN AMRO), Ed Nijpels (voormalig voorzitter Klimaatakkoord) en Maria Molenaar (CEO Woonstad Rotterdam) aan bij Twan Huys en Annemarie van Doorn. Op woensdag draait het om klimaatadaptatie met Peter Glas (Deltacommissaris), Marcel Beukeboom (klimaatgezant) en Arnoud Molenaar (Chief Resilience Officer Rotterdam) en levert Medy van der Laan (Voorzitter van Energie-Nederland) een bijdrage. En op donderdag ontvangen we Mathijs Bouman (Econoom & journalist) en Marjan Minnesma (directeur Urgenda).


Dat en meer lees je in deze speciale extra editie van Toekomstbouwers. Het gehele magazine is hier gratis te lezen.

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’