Zeven Nederlandse projecten genomineerd voor de internationale BREEAM Awards

Zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De prijzen voor duurzame gebouwen worden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. Vooral de categorie Commercial Project – Design springt in het oog.

Vijf van de zes genomineerden komen uit Nederland. Naast de gebouwen zijn er ook twee Nederlanders genomineerd voor de award voor duurzaam leiderschap.

Trotse leiders

Ronald van der Waals van CBRE Global Investors en Derk Welling van APG krijgen concurrentie van drie andere internationale investeerders. Welling, ook een van de pioniers achter DGBC, is trots op zijn nominatie. Dat gevoel overheerst ook bij Bouwinvest. Dat bedrijf is genomineerd in de categorie verantwoorde investeringen klein portfolio.

Nederlands gekleurd

In de categorie Oplevercertificaten is er één Nederlandse genomineerde: Scherpenhuizen BV. Daar is concurrentie van vier projecten uit het Verenigd Koninkrijk en één uit Spanje. Helemaal trots zijn de zes genomineerden in de categoriën Ontwerpcertificaten. In die categoriën komen veel genomineerden uit Nederland:

Opvallend is dat de ontwerpcertificaten van NewLogic III, Unilever en Van Oers zo opvielen bij de jury, dat deze ook zijn genomineerd voor de regionale award voor West-Europa. Daarin zijn zes bijzondere projecten genomineerd die allemaal ook in een andere categorieën voorkomen.

Jury en publiek vellen oordeel

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Op 4 maart worden de winnaars bekendgemaakt. Ook dit jaar weer heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Binnenkort zal het op de site van de BREEAM Awards 2019 mogelijk zijn om een public vote uit te brengen.

Eerdere Nederlandse winnaars

Nederlandse projecten en kopstukken vallen vaak in de prijzen bij de BREEAM Awards. Door de jaren heen zijn er al veel prijzen meegenomen naar Nederland. Vorig jaar nog vielen Woontoren HAUT in Amsterdam en duurzaamheidsmanager Lizzy Butink van a.s.r. real estate in de prijzen (zie bovenstaande foto).

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken