Wonderwoods laat zien dat stenen en groen perfect samengaan

“Voor ASR Real Estate is een project meer dan een vastgoedbelegging en mooie architectuur; het is ook een mindset”, zegt Robbert van Dijk, Managing Director van het ASR Dutch Core Residential Fund. “Met de lange termijn belegging in Project Wonderwoods willen we laten zien dat natuur en stenen perfect samengaan. Het is een project waar je woont, werkt en recreëert, midden in de stad en midden in het groen. Dat is best bijzonder.”

Het multifunctionele project in de binnenstad van Utrecht bevat twee groene torens. Een toren heeft veel groen aan de binnenkant, de ander heeft juist meer groen aan de buitenkant. “Die toren bevat 1 ha. bomen en planten, licht Van Dijk toe. “Het gaat om 360 bomen, 10.000 struiken, 10.000 vaste planten, en diverse plekjes voor vogels en insecten. Het groen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt min of meer in de stad gebracht. Het is een volledig bos waar ook dieren kunnen leven. Voor de bewoners is het echt een ervaring. Zij krijgen het gevoel dat ze midden in het groen wonen en dat maakt het uniek.”

Mooie eigenschappen

Het project is heel duurzaam, maar het heeft volgens Van Dijk ook een maatschappelijke functie. “Het zal op de lange termijn niet alleen financieel- maar ook duurzaam rendement laten zien. Het groen zorgt onder meer voor opname van CO2, het heeft een reinigende functie met betrekking tot luchtvervuiling, en het haalt pollen uit de lucht. Dat zijn mooie eigenschappen.”


Dit verhaal is een passage uit een interview in het magazine Toekomstbouwers. Lees hier het gehele verhaal. 

Professionals

Robbert van Dijk

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces