UWV-Kantoor met BREEAM-NL In-Use Certificaat

Het kantoor van UWV aan het Rotterdamse Laan op Zuid is gecertificeerd met een BREEAM-NL In-Use-certificaat. Het kantoor behaalde 3 sterren (Very Good) voor Asset en Beheer. Het pand wordt volledig verwarmd met een WKO-systeem. Daarnaast heeft de keuze voor de locatie veel punten opgeleverd. “UWV kiest bewust voor panden op een gunstige locatie te huren”, legt Paul van Gassel, manager Vastgoed en Projecten bij UWV, uit. “Bijvoorbeeld een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets.”

Duurzaamheid als speerpunt

“Wij zijn trots op het behalen van de 3 sterren en de hoogste score voor een gebouw in Rotterdam”, vertelt Van Gassel. “We kiezen als UWV bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid als speerpunt van ons huisvestingbeleid. Als maatschappelijke organisatie hebben we verantwoordelijkheid voor de omgeving, waarin we opereren.”

Tijdens het certificeringstraject heeft het UWV-projectteam nauw samengewerkt met de beheerder EPOC en de BREEAM-experts van adviesbureau CFP. “De steun van de eigenaar van het gebouw en het UWV-management heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het eindresultaat”, weet CFP-consultant Bert van Renselaar. “Hierdoor waren verschillende partijen gecommitteerd aan het behalen van het certificaat.”

Verdere verduurzame van vastgoed en organisatie

Het UWV gebruikt deze ervaringen voor de verdere verduurzaming van het vastgoed en de organisatie. “We hebben geconstateerd dat de invloed van het gebouw op de prestaties van de gebruikers heel belangrijk is. Om dit goed te beheersen moeten we gezamenlijk met het primaire proces van UWV optrekken”, aldus UWV-beleidsadviseur Marc van der Hijden.

Foto: Paul van Gassel ontvangt het BREEAM-certificaat uit handen van assessor Jan Roersen (rechts).

Gerelateerd

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Youen: “Voorzien in de eigen energiebehoefte is de kracht van de energietransitie”

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria

Zo verduurzaamt TNO 205.000 m² vastgoed, van kantoren tot laboratoria