Update van werkzaamheden aardgasvrij herontwikkelen Amsterdamse grachtenpanden

Kernwaarde Groen geeft een update van de herontwikkeling van de grachtenpanden aan de Leidsekade in Amsterdam uit de 19e eeuw. Bij de herontwikkeling concentreren ze zich op Comfort, Energie & Milieu, Leidsekade 100 en 101 gaan zelfs van het gas af! Uitzonderlijk voor deze grachtenpanden. Dat is een opgave, het is ook niet makkelijk. Maar met een team van experts en specialisten kan het wel!

Bij dit project werken wij intensief samen met de architect Studio C Architecten. Voor technische installaties hebben we al vroeg in het traject Dubourgraaf toegevoegd aan het team. Constructeur bij dit project is Strackee. Onze aannemer is Salverda Bouw BV. Voor W-installaties is Breman Utiliteit aangesloten, voor de E-installaties SDR.

De werkzaamheden aan de panden op de Leidsekade 100-102  gaan in april 2020 van start. Het realiseren van  aardgasvrije grachtenpanden is niet eenvoudig en met deze blog volgt u de gemaakte stappen.

Lees de update van Kernwaarde Groen hier verder.

DGBC-partners

Kernwaarde Groen

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken