Unilever Global Foods Innovation Centre wint twee BREEAM Awards

Het Unilever Global Foods Innovation Centre heeft in Londen twee felbegeerde BREEAM Awards in de wacht gesleept. Het onderkomen op de Wageningen Universiteit won zowel de categorie Ontwerpcertificaten als de Publieksprijs. 

Het nieuwe pand werd door de jury geroemd om het totaalpakket aan duurzame maatregelen, waar het gehele projectteam van begin tot eind bij betrokken was. Bij de totstandkoming van het pand waren DWA, Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architects betrokken. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de thema’s gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit, wat ook resulteerde in een Outstanding ontwerpcertificaat.

Innovatieve omgeving

Naast bovengenoemde thema’s was de jury erg te spreken over de inspirerende werkruimtes en de open uitstraling die uitnodigt tot innovatie. Het gebouw wordt gezien als een state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties en viel ook bij het publiek goed. Het behaalde de meeste stemmen in de categorie Your BREEAM Award, wat resulteerde in de tweede prijs van de avond.

Assessor van het jaar

Naast Unilever was er nog meer Nederlands succes in het Verenigd Koninkrijk. Lizette van Zuilen van C2N B.V. werd verkozen tot een van de drie Assessoren van het jaar. Van Zuilen werkt al geruime tijd met BREEAM. In het verleden was ze onder andere betrokken bij bouwprjecten als The Edge, het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk en Cube van de Tilburg University. 

Voor de internationale BREEAM Awards waren in totaal zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten genomineerd. De prijzen voor duurzame gebouwen werden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling.

 

Meer informatie

Meer informatie over de BREEAM Awards in London is te zien via www.breeam.com/awards.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?