Unilever Global Foods Innovation Centre wint twee BREEAM Awards

Het Unilever Global Foods Innovation Centre heeft in Londen twee felbegeerde BREEAM Awards in de wacht gesleept. Het onderkomen op de Wageningen Universiteit won zowel de categorie Ontwerpcertificaten als de Publieksprijs. 

Het nieuwe pand werd door de jury geroemd om het totaalpakket aan duurzame maatregelen, waar het gehele projectteam van begin tot eind bij betrokken was. Bij de totstandkoming van het pand waren DWA, Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architects betrokken. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de thema’s gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit, wat ook resulteerde in een Outstanding ontwerpcertificaat.

Innovatieve omgeving

Naast bovengenoemde thema’s was de jury erg te spreken over de inspirerende werkruimtes en de open uitstraling die uitnodigt tot innovatie. Het gebouw wordt gezien als een state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties en viel ook bij het publiek goed. Het behaalde de meeste stemmen in de categorie Your BREEAM Award, wat resulteerde in de tweede prijs van de avond.

Assessor van het jaar

Naast Unilever was er nog meer Nederlands succes in het Verenigd Koninkrijk. Lizette van Zuilen van C2N B.V. werd verkozen tot een van de drie Assessoren van het jaar. Van Zuilen werkt al geruime tijd met BREEAM. In het verleden was ze onder andere betrokken bij bouwprjecten als The Edge, het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk en Cube van de Tilburg University. 

Voor de internationale BREEAM Awards waren in totaal zeven Nederlandse nieuwbouwprojecten genomineerd. De prijzen voor duurzame gebouwen werden op 4 maart tijdens het BREEAM Awards gala in London uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling.

 

Meer informatie

Meer informatie over de BREEAM Awards in London is te zien via www.breeam.com/awards.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'