Top bouw- en vastgoedsector in gesprek tijdens 'Transitiediner'

Maandagavond ontvingen DGBC, Koninklijke Jaarbeurs, en Change Inc. de top van de bouw-, vastgoed- en installatiesector tijdens het eerste ‘Transitiediner’. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De bouwwereld is volop in beweging met toekomstbestendigheid van de sector als belangrijkste uitdaging. Het aanjagen en versnellen van de ontwikkeling van duurzaamheid in de bouw is een must. Daarom hebben wij samen met kennisplatform Change Inc. en Dutch Green Building Council (DGBC) de handen ineen geslagen voor het Transitiediner.” Het diner vond plaats tijdens de Bouwbeurs onder voorzitterschap van BNR presentator Rens de Jong.

Verduurzaming als morele opdracht, maatschappelijke noodzaak en zakelijke kans

Het Transitiediner heeft als doel om CEO’s en beslissers in de bouw-, vastgoed- en installatiesector te verbinden en duurzaamheid aan te jagen en te versnellen. Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition: “Uitstekend initiatief van Change Inc, Dutch Green Building Council en Koninklijke Jaarbeurs om tijdens de Bouwbeurs een Transitiediner te organiseren. Verduurzaming als morele opdracht, maatschappelijke noodzaak en zakelijke kans. Idealen en praktische inzichten versterken elkaar; dat kwam in alle bijdragen en discussies glashelder naar voren. Een zeer waardevolle avond!”

Annemarie van Doorn, directeur DGBC: “Klimaatverandering gaat sneller dan gedacht. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40 procent van ons energiegebruik en bijna een derde van de CO2-uitstoot in Nederland. Als we binnen de ecologische grenzen van onze planeet willen bouwen en renoveren, moeten we naast energiereductie in gebouwen ook werken aan het terugdringen van de CO2-uitstoot die bouwmaterialen en het bouwproces veroorzaken, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Hierbij zijn we afhankelijk van elkaar en moeten we afspraken maken, veranderingen doorvoeren en elkaar aanspreken op elkaars verantwoordelijkheid.”

Boudewijn Ruitenburg, COO bij vastgoedontwikkelaar EDGE Technologies: “De transitie van bruine naar groene gebouwen is een absolute must om in de buurt te blijven van de klimaatdoelstellingen. Dit vereist leiderschap en koersvastheid, ook nu markten even wind tegen hebben.”

Lees het artikel dat Change Inc. schreef over de avond

Foto boven: Rob Steijn (Dura Vermeer) en Boudewijn Ruitenburg (EDGE Technologies) over hun strategie.

Foto links: Jacqueline Cramer en Doekle Terpstra in gesprek over de rol van branches

Bekijk alle foto's

DGBC-partners

Jaarbeurs

SDG's

Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen

Gerelateerd

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Pluq levert laadoplossingen voor bedrijven: ‘Vastgoedeigenaren krijgen gewoon geen huurders meer als hun gebouwen niet Paris Proof zijn’

Partijen ondertekenen samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord

Samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord getekend

Wat vindt DGBC van de uitslag van de Europese verkiezingen en de goedkeuring van de natuurherstelwet?

DGBC over de natuurherstelwet en de Europese verkiezingen