Schuif aan bij de DGBC Lunchtafels tijdens PROVADA

Tijdens PROVADA vindt iedere middag (7, 8, en 9 juni van 12.30 uur tot 13.30 uur) een lunch plaats aan de gezellige lunchtafel op het DGBC Plein. De lunchtafel is speciaal bedoeld voor DGBC Participanten en andere belangrijke stakeholders. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Iedere dag staat er een ander thema op het programma.

Dinsdag 7 juni: WOZ en verduurzaming: kan het slimmer?

Wie zijn gebouw of woning substantieel verduurzaamt loopt een goede kans op een hogere belastingaanslag van gemeente, waterschap en rijksoverheid. Dit mechanisme vindt zijn oorsprong in de Wet Waardering Onroerende Zaken. Hogere vastgoedwaarde leidt tot hogere belastingen, zo simpel is het. Maar is dat niet contraproductief in een land dat snel wil verduurzamen? Met een paar kleine veranderingen kan de Wet WOZ wellicht een groene prikkel worden. Deze thematiek staat centraal in de DGBC Lunchtafel op de Provada.

Woensdag 8 juni: Thema Verduurzaming bestaande gebouwen

Hoe zorgen we ervoor dat de voorraad bestaande gebouwen duurzamer wordt? En hoe kunnen we de verduurzaming van de bestaande bouw een impuls te geven? Wat heeft een gebouwgebruiker en/of eigenaar nodig om daadwerkelijk een stap te zetten. Over eventueel in te zetten tools en incentives om de drempel om te verduurzamen te verlagen gaat DGBC in gesprek met een aantal DGBC Participanten.

Donderdag 9 juni: Thema Gemeenten en de klimaatdoelstellingen

Nederland heeft in 2015 ingestemd met een historisch Klimaatakkoord. Maar wat zijn de gevolgen van deze klimaatafspraken en hoe kunnen en moeten gemeenten hier invulling aan geven? Want juist als het aankomt op concrete maatregelen is een grote rol weg gelegd voor gemeenten. Tijdens deze DGBC Lunchtafel gaat DGBC in gesprek met gemeenten om op te halen wat zij nodig hebben om de klimaatdoelstellingen ook daadwerkelijk te halen. 

Gerelateerd

De route naar Paris Proof, oftewel CO2-neutraal, vastgoed is voor beleggers en vastgoedeigenaren een noodzakelijke reis geworden.

De route voor bestaand vastgoed naar Paris Proof met een integrale CO2-aanpak

Het nieuwe kabinet handhaaft de EU-doelen. Dit is niet de versnelling die we zouden willen.

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Nationale SDG rapportage

Nationale SDG Rapportage roept op tot samenwerking en scherpe toekomstvisie